Március 19-én a nyilvánosságról tartanak fórumot Sárváron

Fehér Buda 2019-03-13 18:32:00
A résztvevők azokra a folyamatokra világítanak majd rá, amelyek az elmúlt években jellemezték Magyarország médiáját.

Március 19-én a Híd a Jövőnkért Egyesület és a Mindenki Sárvárért Mozgalom közös szervezésében nyilvános fórumot tartanak Sárváron. A fórum témája a nyilvánosság helyzete Magyarországon és Vas megyében lesz, a szervezők pedig azokra a folyamatokra világítanak rá, amelyek az elmúlt években jellemezték és jellemzik a mai Magyarország, Vas megye és Sárvár médiájának helyzetét.

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy ők már többször megfogalmazták, hogy miért nem tartják helyesnek azt, hogy egy szűk csoport a saját érdekeikből fakadóan kisajátít információs és kommunikációs lehetőségeket és ezeket a csatornákat sokszor propagandaként alkalmazzák. Azt sem tartják helyénvalónak, hogy Sárváron 50-100 millió, az állampolgárok adójából származó forinttal támogatják azt a médiát, ami csak és kizárólag az állampártot elégíti ki. Németh Zsolt azt is elmondta, hogy szerintük az állampolgárok sokszor nem tudnak eligazodni és pontosan tájékozódni a propaganda miatt.

Arról, hogy a sárvári média hogyan forgatja ki az ellenzéki képviselők mondanivalóját már többször írtunk, erről hosszabban itt olvashattok:

Nem nyilatkoznak többet a sárvári médiának az ellenzéki képviselők, mert megmásították a szavaikat

Fehér Buda A Fideszes képviselők szerint csak durcásak az ellenzékiek. A február 14-i testületi ülésen tárgyalta a sárvári önkormányzat a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötendő közszolgálati szerződés jóváhagyását. Ez a kft. felelős a sárvári médiák kiadásáért, ide tartozik a Sárvári Hírlap, a Sárvár Rádió és a Sárvár Televízió.

A fórumon Pungor András, újságíró, Markó Péter, a Vas megyei közgyűlés egykori elnöke, és Németh Zsolt fog felszólalni. Rajtuk kívül a megye számos városából különböző közszereplők is érkeznek, akik a saját tapasztalataikat fogják elmondani. Ők aztán megpróbálnak kialakítani egy közös álláspontot, ami a jövő hiteles tájékoztatása érdekében megoldást jelenthet.

A fórum résztvevői végül arra is megpróbálnak majd valamilyen megoldást keresni, hogy miként lehet megfelelően tájékoztatni a fiatalokat. Németh Zsolt azt mondja, hogy az élet egyre jobban felgyorsul és a fiataloknak nagyon is szüksége van arra, hogy el tudjanak igazodni az EU és a világ dolgaiban. Ők azonban csak a sikerpropagandát látják, ami sokszor a saját életérzésükkel is ellentétes.
 

Nyilvánosság fórum Markó Péter szervezésében!

null

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is