Már több halálos áldozata is van a Svájcban és Franciaországban tomboló viharnak

VPP
2019. június 16. vasárnap, 16:46
A hatalmas jégverés pedig a gazdáknak okozott iszonyatos károkat.

A 20 Minuten című svájci híroldal vasárnapi jelentése szerint a tegnapi vihar egyes helyeken óránkénti 122 kilométeres sebességgel csapott le, heves esőzéseket és jégverést okozott.

 

A Genfi-tavon hajózó férfi járműve felborulása után átúszott egy másik hajóhoz, és két jelzőrakétát is fellőtt, ám mire a mentőegységek megérkeztek, nem tudták megtalálni társát. A búvárok később bukkantak a nő holttestére.

 

A Bern közeli interlakeni Greenfield fesztivál helyszínét a heves vihar miatt ki kellett üríteni, a rockkoncerteket le kellett mondani.

 

Ötven kilométerrel távolabb, a franciaországi Haute-Savoie megye egyik kempingjében csapott agyon egy német turistát egy kidőlt fa. Tíz másik ember is könnyebben megsérült a közeli Drome és Isere megyékben. A francia mezőgazdasági tárca szerint a vihar a legnagyobb károkat Drome megyében okozta, amelyet természeti katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánított a tárca. 

 

Didier Guillaune mezőgazdasági miniszter azonnal a térségbe utazott, és minden lehetséges segítséget megígért a gazdáknak, mivel a jégverés elpusztította termésük nagy részét. (MTI)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás