Már nem kell sokáig kerülgetnünk a szombathelyi Petőfi Sándor utcában tátongó lyukat

Fehér Buda
2019. szeptember 11. szerda, 18:00
Méretes egy darab, jól lelassítja az arra közlekedőket is.

Nemrég írtunk a szombathelyi Petőfi Sándor utcáról, ahol olyan hosszú ideig éktelenkedett egy repedés, hogy már egy virág is gyökeret vert benne. A Magyar Közúttól akkor megtudtuk, hogy az érintett szakasz aláüregesedett, ezért le is kellett zárni, nehogy még jobban megsüllyedjen az autók súlya alatt.

 

Olyan régóta terelik el a forgalmat a beszakadt útról a szombathelyi Petőfi utcában, hogy már a virág is kinőtt a repedésből

Farkas Bazsi Jó ideje két terelőtábla zárja el a forgalmat a szombathelyi Petőfi Sándor utca Március 15. tér felőli oldalán. A táblák azért kerültek ki, mert az útburkolat beszakadt. Az pedig, hogy az aszfalt mennyi ideje vár a javításra jól mutatja, hogy burkolat repedésében már virág is nő.

 

A múlt héten aztán végre már történt valami a repedéssel kapcsolatban, az aszfaltot az érintett szakaszon felmarták, majd született egy elég méretes gödör is. Ezzel viszont nem oldódott meg a probléma, sőt, az amúgy is kaotikus közlekedést sikerült még jobban megbolondítani, hiszen a lezárt sáv helyett a másik oldalon kell közlekednie az autósoknak. A reggeli és a délutáni órákban különösen nagy problémát okoz, hogy lassulni kényszerül a forgalom a Petőfi utcában, hiszen rengeteg szülő hozza, viszi a gyermekeit az iskolába ezen az útvonalon.

 

Újból megkerestük a Közutat, akik az Ugytudjuknak elmondták, hogy az aláüregelődést egy egyesített csapadék és szennyvízcsatorna meghibásodása okozta, vagyis a csatornából elfolyó víz alámosta a burkolatot. A Közút azonban csak a sávelhúzásos terelés kiépítését, illetve a táblázási feladatokat végezte el a feltárási munkákon kívül, a hiba és a burkolat helyreállítása viszont a Vasivíz Zrt. dolga lesz.

 

Megkerestük hát a Vasivízet, hogy pontot tegyünk a dolog végére. Tőlük végül azt a választ kaptuk, hogy a szennyvíz-hálózaton kialakult hibát szeptember 6-án megszüntették. Az aláüregesedés a szomszédos nyomvonal szakaszán is körülbelül 1 négyzetméternyi felületet érint, ezt is javítják majd az útburkolat helyreállítása során.

 

 

A Vasivíz azonban a nagy mértékű út helyreállítását a saját szervezetén belül nem tudja elvégezni, ezért külsős céget kértek fel a munka végrehajtására. Ez azonban nem hátráltatja túlságosan a fennmaradó munkálatokat,

 

az útszakaszt a jövő hét folyamán helyreállítják. 

 

Így végre megoldódik a szombathelyi közlekedés egyik fájó hibája.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás