HIRDETÉS

Majdnem szétverte Bébi Yodát egy színész a The Mandalorian forgatásán

ugytudjuk.hu
2020. január 13. hétfő, 15:08
A készítőknek kellett szólni, hogy egy ötmillió dolláros bábut csépel.

A The Mandalorian forgatása előtt sokat ment a huzavona, hogy Bébi Yodát teljesen számítógépes effektekkel keltsék életre, vagy megépítsenek egy mozgatható bábut, amit majd a forgatások során élőben vehetnek. A készítők végül a bábú mellett döntöttek, habár néhány jelenetnél azért teljesen CGI megoldásokkal jelent meg a sorozat legnagyobb sztárja.

 

Akik már látták a sorozatot, azoknak nem újdonság, akik pedig még nem, azoknak egy kis spoiler következik, az első évad lezáró epizódja ugyanis úgy kezdődik, hogy egy rohamosztagos behúz egyet Bébi Yodának, mert az űrlény megharapta az ujját. Mivel a bábut előtte tényleg megépítették, a színészeknek volt mit ütniük, egyikük azonban egyáltalán nem fogta vissza magát. Az egyik rohamosztagost Adam Pally, egy amerikai humorista játszotta. Amikor azonban ő kezdte el püfölni a gyermek Yodát, hirtelen leálltak a felvétellel.

 

Ekkor lépett oda a színészhez Jon Favreau, a sorozat írója, aki elmagyarázta Pally-nek, hogy egy ötmillió dolláros felszerelést csépel, egy kicsit fogja vissza magát.

 

Pally ugyanis annyira beleélte magát a szerepbe, hogy majdnem a másfél milliárd forintot felemésztő bábu itta meg a levét. A humorista azonban ettől úgy megijedt, hogy a későbbi felvételek során el sem találta a bábut, emiatt aznap egy kicsit hosszúra nyúlt a forgatás.

 

Bébi Yoda végül túlélte az eseményeket, így az eredeti babát láthatjuk majd a sorozat második évadában, amit még idén bemutatnak a Disney+-on.

 

(Metro)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás