A magyarok legyőzték az Európa-bajnok szlovén csapatot

Nagy Donát 2020-02-20 20:02:00
Hihetetlen fordítást láthattak a nézők.
Magyarország - Szlovénia 77 - 75 (16-16, 16-20, 17-18, 28-21)

Eb-selejtező
Szombathely, Aréna Savaria, 3000 néző
V.: Yilmaz (török), Cici (albán), Straube (német)

Magyarország: Váradi 8/6, Vojvoda 15/3, Benke 3, Allen 16, Keller 11/3. Csere: Perl 15/3, Szabó 2, Ferencz 6/6, Horti 1.

Szlovénia: Nikolic 6/6, Muric 6, Prepelic 12, Blazic 18/3, Morgan 16. Csere: Dimec, Hrovat, Rupnik 11/9, Mesicek, Mahkovic 6.

A címvédő ellen, Szombathelyen kezdte meg Európa-bajnoki selejtezőinek sorát a magyar férfi kosárlabda válogatott.

Természetesen itt volt a lelátón a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szlovén vezetőedzője, Gasper Okorn is.A kezdés előtt Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke adta át Perl Zoltánnak, az év játékosának járó díjat.

Blazic gyors kosarával indult a mérkőzés, Vojvodáé volt az első hazai dupla. Kicsit sokat kapkodtunk az elején, szerencsére a szlovének sem dobtak jól. A hetedik percben 6-12 állt a táblán, nagyon kellett Ferencz hármasa. Nem találtuk a fogást az Európa-bajnokon, a nyolcadik percben, 9-16-nál időt kért Ivkovics. 7-0-val sikerült kiegyenlítenünk az első negyed végére.

Nikolic hármasával folytatódott a játék. Allen nagyot játszott, sokszor testi épségét sem kímélve vette ki a részét a mezőnymunkából, nem mellesleg a tizenkettedik percben már kilenc pontnál járt, 20-19-nél Trifunovic kért időt. Váltani tudtak a kék mezesek, 24-32-nél megint időt kért a magyar kispad. Prepelic büntetőivel először lett tíz közte. Perl utolsó másodperces kosarával 32-36-os eredménnyel mentek szünetre a csapatok.

Morgan hetedik pontját szerezte a fordulás után. Három perc után 9-4-es szériánál tartottak a mieink, 41-40-nél időt is kértek a szlovének. 7-0-át mentek a vendégek, jó ideig nem tudtunk betalálni. Aztán érkezett egy Vojvoda-dupla, majd egy Ferencz-hármas, és újra csak egy bolt közte. Egyenlíteni sikerült, fordítani nem, 49-54-ről indult a záró felvonás.

Váradi-Prepelic kosárváltás következett, majd Perl is betalált, Keller pedig kintről egyenlített (56-56). Rupnik és Blazic is bevágott egy-egy hármast, amely után Ivkovics hívta magához csapatát. 64-64 volt az állás, amikor megkezdődött az utolsó négy perc. Már csak 1:30 volt hátra, amikor 66-71 állt az eredményjelzőn. Természetesen, ahogy azt már megszokhattuk ettől a csapattól, nem adtuk fel. Nagy hajrát indítottunk, Allen értékesített két büntetőt, majd Muric színészkedése után technikait kapott. Allen ezt is bedobta, 69-71-nél támadhattunk, 1:11 volt vissza. Váradi hármasával fordítottunk (72-71). Morgan bedobta Keller mellett, de a hősiesen küzdő Allent sem lehetett megállítani a palánk alatt. 33.9 másodperccel a vége előtt időt kértek a szlovének (74-73). Váradi elsőre még időben faultolt, majd ráfújtak még egyet, ezzel kipontozódott, Prepelic pedig dobhatott. Nem tudott rontani. 16.3 másodperc maradt. Perl ziccere kimaradt, de közben meglökték, így ő is dobhatott. Hajszál pontosan (76-75). 4.5 másodperc maradt, de az Eb-győztes kulcspillanatban is tud hibázni, Blazic kidobta a labdát oldalra. Magyar időkérés után 2.3 másodperc maradt. Benkével szemben szabálytalankodtak. Az elsőt bedobta, a másodikat kiköpte a gyűrű, de a szlovének már nem maradt elég idejük a kosárszerzésre.

Elképesztően nagyot harcoltunk, hihetetlenül fontos győzelmet arattunk a címvédővel szemben.

forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.