Magabiztosan nyert a Falco

Székely Zoárd 2021-01-03 18:53:00
Esélyt sem adtak a Kaposvárnak.

A Falco végig vezetve, magabiztosan győzte le a vendég Kaposvárt vasárnap a férfi kosárlabda NB I-ben.

Eredmények (a hazai szövetség honlapja szerint):

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK 84-72 (20-13, 26-17, 21-21, 17-21)

Bajnokság, 7. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Praksch P., Török R.

Falco: Váradi 15/9, Doktor -, Benke 12/6, Bruinsma 19/9, Searcy 6. Cserék: Perl 20/3, Milosevics -, Dancsecs -, Lake 12, Kovács -.

Az elmúlt két mérkőzését elveszítő Szombathely látta vendégül a legutóbbi fordulóban a nyeretlenségi szériáját megszakító Kaposvárt - írja a BB1. Mindkét együttesnél voltak hiányzók, a sárga-feketéknél Anderson, míg a somogyiaknál Hendlein nem tudott pályára lépni. A vasiaknál ezen felül még a frissen igazolt légiós, Boris Barac bemutatkozása is váratott magára.

Két gyors befejezéssel a Kaposvár kezdte jobban a mérkőzést, sokáig nem találta a gyűrűt a Falco (1-6). Távoli dobásokkal és büntetőkkel próbált zárkózni a Szombathely, amely a negyed derekán fordítani is tudott, Nikola Lazics pedig időt kért (14-8). Meg is volt rá minden oka, 13-2-őt futottak a sárga-feketék pár perc alatt. Bruinsmát nem tudták tartani a somogyiak, a légiós már az első negyedben elérte a tíz pontot. 20-13.

Váradi nem volt a pályán, így a Perl-Benke duó irányított ideiglenesen a hazaiaknál, ami nem is okozott nekik nagy gondot, 10-2-vel kezdték a második játékrészt. Fokozatosan lépett el a Falco, miközben nagyon egysíkúvá vált a kaposváriak játéka (34-18). Szinte a semmiből feljöttek tízre a kék-fehérek, magához is hívta a játékosait Gasper Okorn, aki amiatt is aggódhatott, hogy Milosevics fájdalmas arccal cserét kért. Mindettől függetlenül megmaradt a hazaiak tartása, akik a nagyszünetre visszaállították a magabiztos előnyüket. 46-30.

A fordulás után próbálta rövidre zárni a lényegi kérdéseket a Falco, amelyből Bruinsma, Perl és Benke is átlépte már eddigre a tíz pontot (55-35). Beállt a közte nagyjából húsz, nem erőltette meg magát a Szombathely, a Kaposvárban pedig nem volt, aki a hátára vette volna a csapatot. A harmadik felvonás krónikájához hozzátartozik még, hogy Searcy két gyors faultot is beütött, ezzel pedig kipontozódott. Egy fokkal jobban játszott a vendég csapat a negyed végén, de ez is csak arra volt elég, hogy egálra hozzák ezt a tíz percet Nikola Lazics fiai. 67-51.

Az utolsó negyed sokáig nem tartogatott izgalmakat, végig tartotta magabiztos előnyét a Falco, de két perccel a vége előtt szinte a semmiből feljött tízre a KKK (80-70). Bár a sárga-feketék győzelme nem forgott veszélyben, a végére sikerült kozmetikázniuk az eredményen a vendégeknek. Végül tizenkét ponttal hozta a kötelezőt a Szombathely. 84-72.

 

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.