Magabiztos Körmend-siker

ugytudjuk.hu 2019-11-03 08:03:00
A Szeged jól kezdett, de nem bírta végig a tempót.

Dávid és Góliát harcának ígérkezett a két csapat párharca. A Körmend a táblázat felső felében tanyázik, míg a szegediek csak a legutóbbi fordulóban tudták megszerezni első győzelmüket. Ennek ellenére a mérkőzés elején nem kezdett megilletődötten a vendég csapat. Fej-fej mellett haladtak, az egészen parádésan dobó piros-feketék nem tudtak meglógni, Andeljko Mandics csapata nagy harci kedvvel tartotta magát. Sőt a negyed végére a vezetést is átvették. 24-26.

Németh és Varnado gyors kosaraival folytatódott a találkozó, de Kerpel-Fronius Gáspár hintett egy triplát, így teljesen nyílt, és izgalmas volt a mérkőzés. Asbury jó napot fogott ki, nem ízlett a játéka a hazaiknak, állandósulni látszott a kétpontos szegedi vezetés. Ferencz Csaba kosarával fordított a Körmend a 15. percben, majd Durázi hozott egy duplát, és jött is a szegedi időkérés. A játék képe nem változott, felváltva születtek a kosarak, de Turner hajrában dobott triplája levegőhöz juttatta a hazaiakat. Öttel mentek a vasiak, erre tett rá még egy lapáttal Varnado az utolsó percben. 47-40.

Elrontott szegedi triplával kezdődött a második félidő, Miliszavljevics hibázott. Taylor hibáival mentek tovább a csapatok, míg Krapic hármast dobott, az látszott, hogy a vendégek nem adták fel a mérkőzést. Ennek ellenére az Egis Körmend fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását. A tíz pontot végül Edwards tette közé. Az olló egyre jobban nőtt. 74-60.

Az utolsó negyedre már nem maradt nyitott kérdés. Az Egis Körmend a második félidőben megtörte a derekasan küzdő vendégeket, és megérdemelten szerzett újabb győzelmet.


Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 96-84 (24-26, 23-14, 27-20, 22-24)
Bajnokság, 6. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezető: Tőzsér D., Balog Gy., Györfy R. (Schäffer B.)
Egis Körmend: Turner 16/9, Edwards 11/9, Ferencz 9/9, Varnado 19/9, Taylor 15. Cserék: Kastrati 10/6, Németh 4, Kiss -, Durázi 7, Takács 5/3.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 15/6, Wirth 5/3, Balmazovics 4, Krapic 19/6, Asbury 21. Cserék: Kerpel-Fronius G. 11/3, Kerpel-Fronius B. 4, Olasz -, Vágvölgyi 3, Mayer 2, Balogh -, Polányi -.

(bball1.hu)

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.