Ma kezdődik a tanárát megkéselő diák pere a Győri Törvényszéken

Papp László Tamás 2020-09-07 06:34:00
A 18 éves gyanúsítottat előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

Késelés történt a győri Jedlik Ányos Szakgimnáziumban – írtuk még tavaly decemberben. Akkor úgy értesültünk, hogy a konfliktust az váltotta ki, hogy egy diák rossz jegyet kapott, ezért támadt rá tanárára, és többször is megszúrta késsel.

A diák pere ma kezdődik.

A Győri Törvényszék tárgyalási jegyzékében ismertetett vádirat szerint a vádlott az egyik győri iskola 10. osztályának 18 éves tanulója. A sértett pedig a vádlott osztályfőnöke, aki matematikát és fizikát  tanított. A diák jó tanuló volt, önmagával szemben maximalista. 2019 decemberében a tanítási nap második órájában a matematikadolgozatára hármast kapott, amit igazságtalannak tartott, s ez felzaklatta. Nem volt elfogadható számára, hogy egy fontos tantárgyból hármas osztályzatot kapjon, teljesítménykényszere pedig szorongáshoz vezetett – fogalmaz a vádirat. 

Elővette a táskájából a zsebkését, a pengéjét kinyitotta, és néhány osztálytársa előtt kijelentette, hogy a tanárnőt le fogja szúrni. Kijelentését az osztálytársai nem vették komolyan, mivel már máskor is elhangzott ilyen.

A harmadik és negyedik óra angol volt, amelyen a szaktanár megengedte a diákoknak, hogy az óra végén készüljenek az ötödik órára, fizikára, ahol szintén dolgozat volt várható. A diák a felkészülés helyett zenét hallgatott és kijelentette osztálytársainak, hogy azért nem tanul, mert nem lesz dolgozat. Ugyanis elhatározta, hogy tanárát a fizikaórán leszúrja. Tisztában volt vele, hogy tettéért felelősségre fogják vonni, ezért még az angolórán az egyik osztálytársának ajándékozta a fülhallgatóját, mert neki már nem lesz szüksége rá.

A fizikaóra elején odaszólt padtársának: „Megvan a terv.” 12 óra körüli azt színlelve, hogy a füzetében mutatni kíván valamit, kiment a tanári asztalnál álló osztályfőnökéhez. Átadta a füzetét, a tanár pedig olvasni kezdte az oda írottakat. A diák ezt kihasználva a háta mögé került, elővette és kinyitotta a zsebkését, mellyel hátba szúrta a tanárát, aki felsikoltott, a földre rogyott, a diák pedig mellé guggolt és a zsebkéssel kétszer a földön fekvő tanár nyakát, illetve a mellkasát célba véve szúrt.

Mivel a pedagógus védekezésként mindkét karját az arca, illetve felsőteste elé tartotta, a szúrások a karjait érték el. Végül a vádlott egyik osztálytársa sietett a sértett segítségére, akihez mentőt hívtak. Mint arról korábban beszámoltunk: a diák idén januárban levélben kért bocsánatot tanárától és osztálytársaitól. A fiú ügyvédje szerint orvosi szakvéleménytől függ, hogy börtönbüntetés vár a fiúra, vagy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben szorul kezelésre.

Szólj hozzá!

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

Metafemtaminnal bukott le egy soproni férfi Kapuváron

A kapuvári járőrök megállítottak egy gépjárművet, amelynek utasánál alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagra bukkantak.

Két autó ütközött a 87-es főúton Kőszegnél

Félpályás útlezárás van érvényben.

Rendőrkézen a rábaközi betörő

Kifigyelte a győri férfi, mikor üres a ház, majd a kellő időben lecsapott az ékszerekre, és némi kápéra.

Újraélesztenek egy balesetet szenvedett sofőrt Szombathelyen

Jelenleg is küzdenek az életéért, nagy a torlódás a 86-os főúton a vépi körforgalomnál.

Szombaton vihetik el lomjaikat Győr-Révfalu lakói a kihelyzett hulladékudvarba

Október 31-én, szombaton 8 és 16 óra között lesznek kint a konténerek a Széchenyi híd lábánál.

Napsütéses és borús idő is lesz a hétvégén

November elsején néhol gyenge fagy is lehet hajnalban.

LMP: Ne vegyék el a közalkalmazotti státuszt a tudományos kutatóktól

A párt szerint a kormány a szakképzési és a kulturális szféra után újabb területen készül a kormányzat létszámleépítésekre.

Szombathely határozatban áll ki az SZFE-hallgatók mellett

A Fidesz frakcióvezetője szerint bohócok a színművészetis hallgatók.

Már gyakorolnak a zsebtolvajok a hétvégi munkához

Egy kis odafigyeléssel viszont megnehezíthetjük a dolgukat az ünnep alatt.

Üdvözlik a szakszervezetek a közös, európai minimálbér ötletét

Azt írják, az elmúlt 20 évben egyre gyengébbé vált a kapcsolat a munka és a tisztességes élet között.

Újra edzeni kezd a Győri Audi ETO KC, nincs fertőzött a csapatban

Elvégezték a hatósági karantén elhagyásához szükséges második tesztet a Győri Audi ETO KC delegációjának minden tagján.

A harmadik negyedévben 35 ezerrel dolgoztak kevesebben mint egy évvel ezelőtt

A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Meghalt 56 beteg, 2194-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 56, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2194 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

van még itt cikk a témában:

Szombaton vihetik el lomjaikat Győr-Révfalu lakói a kihelyzett hulladékudvarba

Október 31-én, szombaton 8 és 16 óra között lesznek kint a konténerek a Széchenyi híd lábánál.

A Győr-Szol korábbi vezérigazgatója is téma volt a csornai önkormányzat rendkívüli ülésén

Sági Géza, a Csorna Projekt Kft. ügyvezetője reagált a róla szóló ellenzéki felszólalásra, de kitért Dézsi Csaba András győri polgármesterrel való viszonyára is.

350-450 fő vár férőhelyre a győri idősellátó intézményekben

A város által működtetett négy idősek otthonában 232, a két átmeneti gondozóházban 43 férőhely van összesen.