Ma kezdődik a tanárát megkéselő diák pere a Győri Törvényszéken

Papp László Tamás 2020-09-07 06:34:00
A 18 éves gyanúsítottat előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

Késelés történt a győri Jedlik Ányos Szakgimnáziumban – írtuk még tavaly decemberben. Akkor úgy értesültünk, hogy a konfliktust az váltotta ki, hogy egy diák rossz jegyet kapott, ezért támadt rá tanárára, és többször is megszúrta késsel.

A diák pere ma kezdődik.

A Győri Törvényszék tárgyalási jegyzékében ismertetett vádirat szerint a vádlott az egyik győri iskola 10. osztályának 18 éves tanulója. A sértett pedig a vádlott osztályfőnöke, aki matematikát és fizikát  tanított. A diák jó tanuló volt, önmagával szemben maximalista. 2019 decemberében a tanítási nap második órájában a matematikadolgozatára hármast kapott, amit igazságtalannak tartott, s ez felzaklatta. Nem volt elfogadható számára, hogy egy fontos tantárgyból hármas osztályzatot kapjon, teljesítménykényszere pedig szorongáshoz vezetett – fogalmaz a vádirat. 

Elővette a táskájából a zsebkését, a pengéjét kinyitotta, és néhány osztálytársa előtt kijelentette, hogy a tanárnőt le fogja szúrni. Kijelentését az osztálytársai nem vették komolyan, mivel már máskor is elhangzott ilyen.

A harmadik és negyedik óra angol volt, amelyen a szaktanár megengedte a diákoknak, hogy az óra végén készüljenek az ötödik órára, fizikára, ahol szintén dolgozat volt várható. A diák a felkészülés helyett zenét hallgatott és kijelentette osztálytársainak, hogy azért nem tanul, mert nem lesz dolgozat. Ugyanis elhatározta, hogy tanárát a fizikaórán leszúrja. Tisztában volt vele, hogy tettéért felelősségre fogják vonni, ezért még az angolórán az egyik osztálytársának ajándékozta a fülhallgatóját, mert neki már nem lesz szüksége rá.

A fizikaóra elején odaszólt padtársának: „Megvan a terv.” 12 óra körüli azt színlelve, hogy a füzetében mutatni kíván valamit, kiment a tanári asztalnál álló osztályfőnökéhez. Átadta a füzetét, a tanár pedig olvasni kezdte az oda írottakat. A diák ezt kihasználva a háta mögé került, elővette és kinyitotta a zsebkését, mellyel hátba szúrta a tanárát, aki felsikoltott, a földre rogyott, a diák pedig mellé guggolt és a zsebkéssel kétszer a földön fekvő tanár nyakát, illetve a mellkasát célba véve szúrt.

Mivel a pedagógus védekezésként mindkét karját az arca, illetve felsőteste elé tartotta, a szúrások a karjait érték el. Végül a vádlott egyik osztálytársa sietett a sértett segítségére, akihez mentőt hívtak. Mint arról korábban beszámoltunk: a diák idén januárban levélben kért bocsánatot tanárától és osztálytársaitól. A fiú ügyvédje szerint orvosi szakvéleménytől függ, hogy börtönbüntetés vár a fiúra, vagy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben szorul kezelésre.

Szólj hozzá!

Elfogták a győri férfit, aki Kálmán Olgát zaklatta

Az 53 éves V.Gábort győri otthonában kapták el, miután édesanyja Facebook-profiljáról írt fenyegető üzeneteket a politikusnak.

A lebukás után elkobozták a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

Fellebbezésnek nincs helye, de kérhetnek tárgyalást az érintettek.

Trump még mindig nem térhet vissza a Facebookra

A volt amerikai elnök közben el is indította saját kommunikációs platformját.

Rendesen hazavágta a főváros vasúti közlekedését a vihar

Felsővezeték-szakadás miatt több helyen is leállt a vasúti közlekedés.

Kétmilliárdból épít logisztikai raktárat Győrben egy osztrák nagyvállalat

Ezt a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég délkelet-európai régiójának vezetője, Thomas Schauer jelentette be.

Visszavonták a másodfokú riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban erős szél veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben narancssárga riasztás.

Az FTC nyerte a Győri Audi ETO KC elleni zöld-fehér rangadót

Ez a kilenc gólos vereség a győri csapat bajnoki címébe is kerülhet.

Ősszel lesz az Ünnepi Könyvhét

A járványhelyzet miatt szeptember elejére tolják a könyvvásárt.

Vádemelést javasol a rendőrség Gődény Györggyel szemben

Ha minden igaz, rémhírterjesztésért felelhet.

Kiderült, miért halt meg Fülöp herceg

Sokan azt hitték, hogy az a fertőzés végzett vele, ami miatt kórházba is került.

Letartóztatták Fekete Dávidot

Házkutatás után a rendőrség őrizetbe vette az énekest.

Mai jó hír: Máris "felújítják" a hétéves Groupama Arénát

A kormány május 4-én megjelent rendelete szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak "egy Budapest közigazgatási területén elhelyezkedő" ingatlant - derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Egy magyar sofőr a hajnali, pinkafői baleset áldozata

Az autó áttért a szembe sávba, ahol egy kamion pótkocsijával ütközött.

Mától a Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni

Müller Cecília jelentette be az operatív törzs tájékoztatóján.

A jelenlegi Alaptörvényről is kérdezték a diákokat a történelemérettségiben

Athéni demokrácia, középkori építészet és Mátyás uralkodása bukkant fel a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében. Az egyik feladat teljes egészében a jelenlegi Alaptörvényről szól.

Pénteken nyitja a kapuit a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Ide is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni.

van még itt cikk a témában:

Kétmilliárdból épít logisztikai raktárat Győrben egy osztrák nagyvállalat

Ezt a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég délkelet-európai régiójának vezetője, Thomas Schauer jelentette be.

Nem medence, hanem „spray park” lesz a Cziráky-medence helyén Győrben

Közben már épül a „berlini fal” a 21,3 milliárd forintból vízi élményparkká újuló győri strandon.

Megszavazták Győr születésnapi tortáit

Mind hagyományos, mind mentes kategóriában a Habos-édesek és kávé alkotásai nyertek.