HIRDETÉS

Fotó: MTI

A kormánynak halvány lila gőze sincs, hogy pontosan mire készül el a felújított M1-es autópálya

Vágvölgyi Bálint
2019. november 26. kedd, 10:43
Sebességkorlátozással és sávelhúzással teli nyugodt autózást mindenkinek.

Az M1-es autópályán Budapest és Tatabánya között, két hosszabb szakaszon hónapok óta újítják a burkolatot, ezért mindkét irányban sávelhúzásos forgalomterelés nehezíti, illetve veszélyezteti a közlekedést. Súlyos frontális ütközések is történtek az említett útszakaszon.

 

Ezzel kapcsolatban Ungár Péter, LMP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszternek. November 6-i levelében Ungár azt írja:

 

Szeretném megkérdezni Miniszter urat, mikor fejeződik be a felújítás? Hogyan lehetne gyorsabban és szakszerűbben elvégezni az ilyen és hasonló munkálatokat, hogy ne hátráltassa, illetve ne veszélyeztesse a közlekedők biztonságát?

 

Palkovics László helyett államtitkára Schanda Tamás válaszolt.

 

Mint írja 2018 és 2020 között összesen 30 milliárd forintból javítják az M1 és M7 autópályák egyes szakaszainak műszaki állapotát. Az M1-es autópálya főváros és Tatabánya között mindkét irányban 71 kilométernyi szakasz újul meg 2020 végéig.

 

Az államtitkár azt is írja, hogy a munka a vonatkozó jogszabályoknak és műszaki előírásoknak megfelelően kiépített ideiglenes forgalomkorlátozás mellett zajlik, az ütemterv szerint haladnak az építéssel. A kivitelezés átfutási ideje munka - és forgalomszervezési okokból tovább nem csökkenthető.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás