Fotó: Vas megye Facebook-oldal

LMP: A Vas megyei jegyző úgy fog fizetést kapni az elkövetkezendő időszakban, hogy munkáját nem egész emberként látja el

Farkas Bazsi
2019. július 21. vasárnap, 11:26
A párt országgyűlési képviselője most a megyei közgyűlés elnökét nyílt levélben kérdezi meg, hogy szerinte nem összeférhetetlen-e a jegyző polgármesterjelölti szerepvállalása.

A korábbi szivárogtatások után a héten már hivatalosan is bejelentette a szombathelyi Fidesz, hogy a város polgármesteri székéért Balázsy Pétert indítja el. A jelölt jelenleg a Vas megyei önkormányzat jegyzője, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy: "Ahogy elkezdődik a kampány, fizetés nélküli szabadságra megyek."

 

Nos, a jelöltbemutató megvolt, így ezzel a kampány kezdetét vette, a jegyzői posztról mégsem mondott le a politikus. Most az LMP országgyűlési képviselője, a Vas megyei LMP tagja, Ungár Péter nyílt levélben kérdezi meg a közgyűlés elnökét, Majtényi Lászlót, hogy mi a véleménye a kissé lehetetlennek tűnő helyzetről.

 

Nyílt levél Majthényi Lászlónak, a Vas megyei közgyűlés elnökének


Tisztelt Majthényi László!

 

Nyilván Ön is értesült róla, hogy a szombathelyi Fidesz úgy döntött, hogy Balázsy Pétert indítja polgármester-jelöltként a városban. A probléma ezzel elsősorban az, hogy Balázsy Péter jelenleg a megyei főjegyző tisztjét is betölti, márpedig a pártpolitikai szerepvállalás és a független jegyzői pozíció betöltése összeférhetetlen. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Balázsy Péter jelölése után szinte azonnal jelezte, hogy nem kíván lemondani, és a jegyzői pozícióját az egész kampányban meg kívánja tartani. Meggyőződésem szerint a kialakult helyzet alkalmas arra, hogy Vas megyében az egész államigazgatási rendszerrel szembeni bizalmat aláássa, veszélyeztetve ezzel a hatékony működést. Arról nem is beszélve, hogy egy polgármester-jelöltség – ha az ember komolyan veszi a feladatot – nyilván egész embert kíván a választások előtti hónapokban, így Balázsy Péternek sem ideje, sem energiája nem lesz felelősen ellátni azt a pozíciót, amiért fizetést kap.

 

A fentiek fényében kérdezem Önt, elfogadhatónak tartja-e, hogy Balázsy Péter meg kívánja tartani jegyzői pozícióját is a politikai szerepvállalása mellett? Kíván-e a közgyűlési többség lépéseket tenni a fenntarthatatlan helyzet megoldása érdekében, vagy fogadjuk el, hogy a Fidesz már a látszatra sem ad?

 

Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:

Ungár Péter

 

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás