Levonult a szombathelyi Mártírok tere aszfaltozását végző cég, több, mint egy hete áll a munka

Farkas Bazsi 2020-10-06 19:09:00
Az alvállalkozó azt mondja, nem fizették ki, ezért hagyták félbe a helyreállítást. 

Május 21-én kezdték meg a gázvezeték rekonstrukciót a szombathelyi belvárosban, a Mártírok terén és az Uránia udvarban. A munka szükségszerű volt, a vezetékek elöregedtek, cserélni kellett őket. Már akkor érdeklődtünk a szombathelyi városházán, hogy mikor érhet véget majd a munka, akkor azt írták a hivatalból, hogy: a munkát a BK Energy Hungary Kft. végzi. A határideje a hivatal által kiadott engedély szerint 2020. július 31.

A végleges helyreállítás azonban 2020. augusztus 15-ig fog elkészülni.

De nem készült el. 

Én is a környéken lakom így végig tudtam kísérni, hogy mi történik az építkezésen. A munka hol gyorsan haladt, hol meg teljesen állt. Volt, hogy hetekig semmi sem történt, majd utána már hajnali 6 órakor az aszfaltot törték, és szinte égett a munka a szakemberek keze alatt.

Kerestem a munkát végző BK Energy Hungary Kft.-t, hogy megtudjuk egészen pontosan mi is történik. Miért nem végeztek időben a munkával. De válaszként csak annyit küldtek, hogy nincsen nyilatkoztattételi joguk, így nem mondhatnak semmit.

Nagyon vicces kedvükben vannak a szombathelyi Mártírok terét feltúró kivitelezők

Napok óta figyelem az alattam zajló útépítést. Az egész onnan kezdődött, hogy május 21-én nekiláttak a gázvezeték rekonstrukciónak, vagyis új gázvezetéket fektettek le, ehhez le kellett ásni, hogy a csöveket lefektessék. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen Szombathelyen is, mint minden európai város centrumában régiek a vezetékek, megsérülnek, kilyukadnak, jobb ennek elejét venni.

Írtam a munkát megrendelő NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt.-nek is. A cég megkeresésemre nem válaszolt. 

A Mártírok terén folyó építkezés a szeptember 24. közgyűlésen is téma volt. Akkor az hangzott el, hogy a kivitelező cég tájékoztatása szerint másnap, vagyis pénteken minden ismét a régi lesz.

De nem lett.

Aztán a múlt héten kedden megjelentek a szakemberek, akik elkezdték leaszfaltozni a Mártírok terét és az Uránia udvart is. Csakhogy végül a munka felénél levonultak a területről. Úgy értesültünk, hogy pénzügyi elszámolási problémájuk van a munkát megrendelő céggel (amely nem a BK Energy Hungary Kft.), 600 ezer forintot követelnek, amit nem fizettek ki nekik.

Végül ismét a szombathelyi önkormányzathoz fordultam, hogy kiderüljön végre mikor lehet ismét gödrök és útfelbontás nélkül autózni a belvárosban.

A válaszból az derül ki, hogy 

  • A Mártírok tere – Uránia udvar munkaterületen a gázrekonstrukciós munka elvégzésére a BK Energy Hungary Kft. kapott kezelői hozzájárulást. A kivitelező a munkálatok elhúzódása miatt az eredeti helyreállítási időpont (2020. augusztus 15.) módosítására kérelmet nyújtott be új helyreállítási határidő megjelölésével. A bontási engedély meghosszabbításra került, az új helyreállítási határidő 2020. október 9. napja. A kivitelező szóbeli tájékoztatása alapján a bontási engedély várhatóan meghosszabbítása ismételten szükségessé válik, amely kérelem a héten a Polgármesteri Hivatal részére benyújtásra kerül.
  • A munkát megrendelő NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. nem tájékoztatta az önkormányzatot a munka elhúzódásáról.
  • A kivitelezést végző cég több helyen dolgozik jelenleg a városban, minden helyszínen érvényes bontási engedéllyel rendelkezik, szükség esetén a közterület helyreállítási határidő a kivitelező kérelmére módosításra került.

Információink szerint ugyanez a kivitelező cég végez munkát Szombathelyen a Kőrösi Csoma Sándor utcában. Ott is jó ideje várják a környéken lakók, hogy az utca végre vissza legyen állítva az eredeti állapotába. 

De visszatérve a belvárosra.

Lehet, csak én gondolom így, de elég érdekes hozzáállás az a hivatal részéről, hogy egy cég egyszeri hosszabbítás után sem végzi el a munkát, ám a kérelmezett újbóli határidő hosszabbítást meg fogja kapni. Közben pedig a felmart, aszfalt nélküli úton zötyögnek a belvárosban az autók. 

Egyszer talán elkészül majd. 

Szólj hozzá!

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.