Az átadás után pár hónappal szakadt le az ivánci óvoda mozgássérült bejáratának kapuja, javítás helyett nemzeti színű szalaggal zárták le

ugytudjuk.hu 2019-09-20 18:00:00
De most, hogy szóltunk, pikk-pakk nekiláttak helyrehozni.

Egy elkeseredett szülőtől kaptunk egy levelet, miszerint Iváncon elég érdekes módját választották a tönkrement kiskapu megoldásának. 

Az önkormányzati fenntartású óvodát még 2018. szeptemberében adták át, volt ott képviselő, polgármester, díszvendég és az elmaradhatatlan nemzeti színű szalag-átvágás is. Olvasónk beszámolója és fotói alapján a következő év májusára a mozgássérülteknek szánt kiskapu leszakadt. A szülők bíztak benne, hogy az idei évkezdésre, tehát szeptemberre kijavítják a problémát, mégiscsak három hónap állt rendelkezésre. Mikor azonban szeptemberben átlépték az óvoda kapuját, a következő "érdekes megoldással" kellett szembesülniük:

Igen, ez az aminek látszik. Fogtak egy nemzeti színű szalagot és körbecsavarták vele a kiskapu helyét. Megpróbáltuk elképzelni, hogy lehet itt ki-be jutni, de inkább feladtuk.

Megkérdeztük a helyi polgármestert, hogy tudnak-e a problémáról és tervezik-e annak kijavítását. A település első embere pedig a következő választ juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A probléma valóban fennáll, sajnos belső kommunikációs hibákból és alkalmazotti nem megfelelő magatartás miatt. Azt azonban el kell mondani, hogy a 2018 szeptemberétől  többször is  előforduló és megjavított kiskapu meghibásodása nem a rendeltetésszerű használatból adódik ismétlődő jelleggel.

A hiba elhárítását mai nap megkezdtük. 

Remélem a nem megfelelőség miatt nem okoztunk problémát senkinek. Az intézménybe ugyanis nem jár sem mozgáskorlátozott gyermek és annak szülője sem. 

Még egyszer köszönöm figyelemfelhívó megkeresését, amely gyorsította a probléma megoldását. 

Csakhogy a polgármesteri levéllel párhuzamosan egy másikat is kaptunk. Olvasónk ismét jelentkezett, aki azt írta, hogy a polgármester nehezményezte, hogy valaki értesítette a problémáról szerkesztőségünket. Viszont érdeklődésünk valóban megsürgette a munkát. Az ajtó tegnap ennyivel került közelebb ahhoz, hogy újra ott lógjon régi helyén.

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

Egy komplett tantermet újított fel a TDK a szombathelyi Gépipariban

Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott a felajánlott 10 millió forintból.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.