Az átadás után pár hónappal szakadt le az ivánci óvoda mozgássérült bejáratának kapuja, javítás helyett nemzeti színű szalaggal zárták le

ugytudjuk.hu 2019-09-20 18:00:00
De most, hogy szóltunk, pikk-pakk nekiláttak helyrehozni.

Egy elkeseredett szülőtől kaptunk egy levelet, miszerint Iváncon elég érdekes módját választották a tönkrement kiskapu megoldásának. 

Az önkormányzati fenntartású óvodát még 2018. szeptemberében adták át, volt ott képviselő, polgármester, díszvendég és az elmaradhatatlan nemzeti színű szalag-átvágás is. Olvasónk beszámolója és fotói alapján a következő év májusára a mozgássérülteknek szánt kiskapu leszakadt. A szülők bíztak benne, hogy az idei évkezdésre, tehát szeptemberre kijavítják a problémát, mégiscsak három hónap állt rendelkezésre. Mikor azonban szeptemberben átlépték az óvoda kapuját, a következő "érdekes megoldással" kellett szembesülniük:

Igen, ez az aminek látszik. Fogtak egy nemzeti színű szalagot és körbecsavarták vele a kiskapu helyét. Megpróbáltuk elképzelni, hogy lehet itt ki-be jutni, de inkább feladtuk.

Megkérdeztük a helyi polgármestert, hogy tudnak-e a problémáról és tervezik-e annak kijavítását. A település első embere pedig a következő választ juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A probléma valóban fennáll, sajnos belső kommunikációs hibákból és alkalmazotti nem megfelelő magatartás miatt. Azt azonban el kell mondani, hogy a 2018 szeptemberétől  többször is  előforduló és megjavított kiskapu meghibásodása nem a rendeltetésszerű használatból adódik ismétlődő jelleggel.

A hiba elhárítását mai nap megkezdtük. 

Remélem a nem megfelelőség miatt nem okoztunk problémát senkinek. Az intézménybe ugyanis nem jár sem mozgáskorlátozott gyermek és annak szülője sem. 

Még egyszer köszönöm figyelemfelhívó megkeresését, amely gyorsította a probléma megoldását. 

Csakhogy a polgármesteri levéllel párhuzamosan egy másikat is kaptunk. Olvasónk ismét jelentkezett, aki azt írta, hogy a polgármester nehezményezte, hogy valaki értesítette a problémáról szerkesztőségünket. Viszont érdeklődésünk valóban megsürgette a munkát. Az ajtó tegnap ennyivel került közelebb ahhoz, hogy újra ott lógjon régi helyén.

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.