Letelepedési engedélyt kértek a „svájci” farkasnak

Csarnó Ákos 2023-04-01 13:03:00
Szorosabb viszonyt alakított ki egy nálunk élő nőstény farkassal.

A hatályos jogszabályok szerint vissza kellene „toloncolni” a hozzánk tévedt farkast a születési helyére, de mivel családot szeretne alapítani, ez mindent felülír – adta hírül a turistamagazin.hu.

Korábban az egriugyek.hu beszámolt arról, hogy Svájcból hazánkba illetve fél Magyarországon átvágva Hevesbe is ellátogatott egy svájci illetőségű farkas. Ez a példány egy éjjel alatt a Kelet-cserháti Tájvédelmi Körzet központi tömbjéig jutott, a Tepke-hegy erdeiben pihent, majd északnyugat felé vette az irányt, és március 22-én a Barna-patak völgyében követni kezdte a helyi farkascsalád csapását.

A terepen észlelt nyomokból kiolvasható, hogy megállt az ott élő farkasok által hagyott szagjelzéseknél, majd kapcsoltba lépett a falkával.

Kameracsapdák igazolták, hogy a hozzánk kóborolt egyed szorosabb viszonyt alakított ki egy nálunk élő nőstény farkassal, ami fontos lehet az itteni állomány vérfrissítése miatt – mondta a lap megkeresésésére Lupusz Andor, a helyileg illetékes vadügyi gyámtiszt. Az előírások alapján már rég kitoloncolták volna a Svájcból érkezett farkast, ám a családalapítási szándék mindent felülír, ezért állandó letelepedési engedélyt igényeltek neki.

„A kérelem jelenleg döntési fázisban van, de szinte biztos, hogy minden rendben lesz, ráadásul plusz pontokat jelent az elbírálásnál, hogy nálunk csak egereket, pockokat és elhullott állatokat fogyasztott a svájci farkas, tehát nem tett kárt a vadállományban” – tette hozzá Lupusz.

Óvatosan, április 1-je van!

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.