Letartóztatásba helyezték a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait

Papp László Tamás 2020-09-17 17:52:00
A Várkerületben történt bűncselekmény feltételezett elkövetői egy hónapra kerültek előzetesbe.

A Soproni Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte mind a négy, külön időpontokban elfogott gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a soproni Várkerületben 2020. szeptember 6-án, vasárnapi napon kora esti időpontban a sértettek lakásába fegyverrel behatoltak, és onnan ékszereket, készpénzt és mobiltelefonokat tulajdonítottak el, majd menekülés közben a támadók nyomába késsel eredő sértettek irányába lövést adtak le  – áll a Győri Törvényszék közleményében.

2020. szeptember 6-án 17 óra 20 perc körüli időben a négy gyanúsított az arcukat maszkokkal eltakarva megjelentek a sértett és családtagjai lakásánál, a csengetésre ajtót nyitó egyik sértettel szemben erőszakkal benyomták az ajtót, és mindhárman behatoltak a lakásba, ahol egy fegyverrel, illetve egy késsel a lakásban lévő értékek átadására, illetve azok jogtalan eltulajdonításának a tűrésére kényszerítették a sértetteket, akiket a földre fektették. Ennek során a gyanúsítottak egy Adidas márkájú hátitáskát, az egyik sértettől élet elleni fenyegetéssel megszerzett kód ismeretében egy széfből kb. 400.000 forint készpénzt és némi eurót, továbbá számos aranyékszert, kb. 3040 db márkás karórát, valamint egy mobiltelefont tulajdonítottak el.

Az elkövetők távozását követően a sértettek rögtön magukhoz vettek két-két kést, és azokkal az elkövetők után futottak az értékek visszaszerzése céljából. Az utcán ezért utánuk kiabáltak, azonban az egyik gyanúsított a Várkerületben a nála lévő fegyverrel egy lövést adott le a sértettek irányába, majd mindannyian beültek az egyébként nem tisztázott körülmények között, jogosulatlanul megszerzett Peugeot 206 SW típusú személygépkocsiba. Az egyik gyanúsított elfogására még 2020. szeptember 12-én került sor, míg a másik három gyanúsítottat szeptember 15-én napján vették őrizetbe.

A bíróság az eljárási törvényben meghatározott, mindhárom okból – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt is – indokoltnak látta a gyanúsítottak letartóztatását, akik közül egyikük esetében 2020. szeptember 15-én napján, hármuk esetében pedig 2020. szeptember 17-én rendelte el a letartóztatást. A gyanúsítottak közül kettőjük a letartóztatást tudomásul vette, ezért a döntés velük szemben véglegessé vált, míg a másik két gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be – zárul a Győri Törvényszék sajtóközleménye.

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?