Letartóztatásba helyezték a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait

Papp László Tamás 2020-09-17 17:52:00
A Várkerületben történt bűncselekmény feltételezett elkövetői egy hónapra kerültek előzetesbe.

A Soproni Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte mind a négy, külön időpontokban elfogott gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a soproni Várkerületben 2020. szeptember 6-án, vasárnapi napon kora esti időpontban a sértettek lakásába fegyverrel behatoltak, és onnan ékszereket, készpénzt és mobiltelefonokat tulajdonítottak el, majd menekülés közben a támadók nyomába késsel eredő sértettek irányába lövést adtak le  – áll a Győri Törvényszék közleményében.

2020. szeptember 6-án 17 óra 20 perc körüli időben a négy gyanúsított az arcukat maszkokkal eltakarva megjelentek a sértett és családtagjai lakásánál, a csengetésre ajtót nyitó egyik sértettel szemben erőszakkal benyomták az ajtót, és mindhárman behatoltak a lakásba, ahol egy fegyverrel, illetve egy késsel a lakásban lévő értékek átadására, illetve azok jogtalan eltulajdonításának a tűrésére kényszerítették a sértetteket, akiket a földre fektették. Ennek során a gyanúsítottak egy Adidas márkájú hátitáskát, az egyik sértettől élet elleni fenyegetéssel megszerzett kód ismeretében egy széfből kb. 400.000 forint készpénzt és némi eurót, továbbá számos aranyékszert, kb. 3040 db márkás karórát, valamint egy mobiltelefont tulajdonítottak el.

Az elkövetők távozását követően a sértettek rögtön magukhoz vettek két-két kést, és azokkal az elkövetők után futottak az értékek visszaszerzése céljából. Az utcán ezért utánuk kiabáltak, azonban az egyik gyanúsított a Várkerületben a nála lévő fegyverrel egy lövést adott le a sértettek irányába, majd mindannyian beültek az egyébként nem tisztázott körülmények között, jogosulatlanul megszerzett Peugeot 206 SW típusú személygépkocsiba. Az egyik gyanúsított elfogására még 2020. szeptember 12-én került sor, míg a másik három gyanúsítottat szeptember 15-én napján vették őrizetbe.

A bíróság az eljárási törvényben meghatározott, mindhárom okból – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt is – indokoltnak látta a gyanúsítottak letartóztatását, akik közül egyikük esetében 2020. szeptember 15-én napján, hármuk esetében pedig 2020. szeptember 17-én rendelte el a letartóztatást. A gyanúsítottak közül kettőjük a letartóztatást tudomásul vette, ezért a döntés velük szemben véglegessé vált, míg a másik két gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be – zárul a Győri Törvényszék sajtóközleménye.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.