Letartóztatásba helyezték a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait

Papp László Tamás 2020-09-17 17:52:00
A Várkerületben történt bűncselekmény feltételezett elkövetői egy hónapra kerültek előzetesbe.

A Soproni Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte mind a négy, külön időpontokban elfogott gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a soproni Várkerületben 2020. szeptember 6-án, vasárnapi napon kora esti időpontban a sértettek lakásába fegyverrel behatoltak, és onnan ékszereket, készpénzt és mobiltelefonokat tulajdonítottak el, majd menekülés közben a támadók nyomába késsel eredő sértettek irányába lövést adtak le  – áll a Győri Törvényszék közleményében.

2020. szeptember 6-án 17 óra 20 perc körüli időben a négy gyanúsított az arcukat maszkokkal eltakarva megjelentek a sértett és családtagjai lakásánál, a csengetésre ajtót nyitó egyik sértettel szemben erőszakkal benyomták az ajtót, és mindhárman behatoltak a lakásba, ahol egy fegyverrel, illetve egy késsel a lakásban lévő értékek átadására, illetve azok jogtalan eltulajdonításának a tűrésére kényszerítették a sértetteket, akiket a földre fektették. Ennek során a gyanúsítottak egy Adidas márkájú hátitáskát, az egyik sértettől élet elleni fenyegetéssel megszerzett kód ismeretében egy széfből kb. 400.000 forint készpénzt és némi eurót, továbbá számos aranyékszert, kb. 3040 db márkás karórát, valamint egy mobiltelefont tulajdonítottak el.

Az elkövetők távozását követően a sértettek rögtön magukhoz vettek két-két kést, és azokkal az elkövetők után futottak az értékek visszaszerzése céljából. Az utcán ezért utánuk kiabáltak, azonban az egyik gyanúsított a Várkerületben a nála lévő fegyverrel egy lövést adott le a sértettek irányába, majd mindannyian beültek az egyébként nem tisztázott körülmények között, jogosulatlanul megszerzett Peugeot 206 SW típusú személygépkocsiba. Az egyik gyanúsított elfogására még 2020. szeptember 12-én került sor, míg a másik három gyanúsítottat szeptember 15-én napján vették őrizetbe.

A bíróság az eljárási törvényben meghatározott, mindhárom okból – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt is – indokoltnak látta a gyanúsítottak letartóztatását, akik közül egyikük esetében 2020. szeptember 15-én napján, hármuk esetében pedig 2020. szeptember 17-én rendelte el a letartóztatást. A gyanúsítottak közül kettőjük a letartóztatást tudomásul vette, ezért a döntés velük szemben véglegessé vált, míg a másik két gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be – zárul a Győri Törvényszék sajtóközleménye.

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.