Lehet, hogy mégsem zárja ki az Európai Néppárt Deutsch Tamást

Pintér Bence 2020-12-16 16:06:00
A Fideszt kritizálókat a Gestapóhoz és az ÁVO-hoz hasonlító EP-képviselő ellen hiába ment a kardcsörtetés, megint nem lép fel egyértelműen a kereszténydemokrata pártcsalád.

Szerda késő délután tanácskozik az Európai Néppárt parlamenti frakciója, hogy mit kezdjenek a frakcióvezető Manfred Webert a gestapósokhoz hasonlító Deutsch Tamással, illetve úgy általában a Fidesszel, de úgy néz ki, hogy a korábbi kardcsörtetés ellenére mégsem a kizárás lesz a fő irány – írja a 444.

Egy kiszivárgott tervezet szerint az egyébként azóta kétszer bocsánatot kérő

Deutschot végül nem zárnák ki, hanem megvonnák a felszólalási jogát, és visszahívnák minden pozíciójából.

Ezen felül felszólítják a tervezet szerint a Fidesz összes EP-képviselőjét, hogy valljanak színt, politikai meggyőződésük összhangban van-e még az EPP alapvető értékeivel, és ha nem, akkor vonják le a megfelelő következtetést, valamint a Néppártot is felszólítják, hogy hozzon végleges döntést a Fidesz sorsáról, amint a járványügyi helyzet ez ismét lehetővé teszi, azaz ismét lehet élőben, személyesen ülésezni.

Ezzel az Európai Néppárt (ez esetben a parlamenti frakciója) immár sokadszor halasztja és mismásolja el, hogy végleg döntsön arról, hogy belefér-e nekik a Fidesz, vagy nem. Ezúttal ráadásul az osztrák jobbközép ÖVP európai frakcióvezetője, Othmar Karas kezdeményezte a fideszes képviselő kizárását, és az indítványt burkoltan a német jobbközép CDU/CSU európai parlamenti vezetője, Daniel Caspary is támogatta – ahogy az az Azonnali cikkéből kiderül.

Korábban Gulyás Gergely azt mondta: „Azért vagyunk a Néppártban, mert Magyarországot erős kapcsolat fűzi Németországhoz és Ausztriához. Ha a CDU, a CSU és az ÖVP azt akarják, hogy maradjunk, fognak találni ehhez többséget. A németnyelvű pártok döntik ezt el.” Jó kérdés tehát, hogy vajon most, ha ez a javaslat lesz a végleges, ki mentette meg a Fidesz Néppárt-tagságát.

A Fidesz európai képviselete egyébként már így is jelentősen meggyengült, miután Szájer József, a Fidesz legfontosabb EP-képviselője belebukott abba, hogy egy karantén alatt tartott illegális brüsszeli melegorgiáról az ablakon át menekült el a rendőrök elől, akik így is elfogták. A brüsszeli ügyészség közlése szerint Szájer táskájában kábítószert is találtak.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.