Alapkép forrása: hunvolley.hu

Legyőzték a spanyolokat, szerdán a második helyért játszanak a magyar röpisek a Savaria Kupán

Vágvölgyi Bálint
2019. augusztus 14. szerda, 11:37
Az Eb-re készülő válogatottunk a szlovénok ellen lép pályára.

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte kedden a spanyol csapatot a szombathelyi Savaria Kupa nemzetközi felkészülési tornán. A belga Jan De Brandt vezette nemzeti együttes - amelynek ez a budapesti társrendezésű Európa-bajnokság előtti utolsó megméretése - 18-as keretéből ezúttal Gyimes Zsófia, Pallag Ágnes, Sándor Renáta és Villám Lilla maradt ki. A vendég spanyol csapat ugyan a mérkőzés elején többször is vezetett, a házigazda az első játszma közepén fordított, ezt követően pedig végig irányítása alatt tartotta a mérkőzést, és összességében simán győzte le ugyancsak Eb-résztvevő riválisát.

 

A magyarok ezt megelőzően 3-2-re verték a görögöket, majd 3-0-ra kikaptak a franciáktól. Jan De Brandt csapata a szerdai zárónapon a szlovénokkal mérkőzik meg.

 

A jövő pénteken kezdődő kontinensviadalon a nemzeti válogatott sorrendben az észt, a román, az azeri, a horvát és a holland együttessel találkozik a Papp László Sportarénában.

 

A részben Budapesten megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő házigazda magyar csapat szerdán a szlovénokkal találkozik, és amennyiben nyer, második helyen végez.

 

A szerdai program:
Görögország-Spanyolország 17.00
MAGYARORSZÁG-Szlovénia 19.30

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás