Fotó: fiba.com

Lengyelországi győzelmének köszönhetően továbbjutott csoportjából az Egis Körmend a FIBA EC-ben

Vágvölgyi Bálint
2019. november 20. szerda, 21:38
Magabiztos vasi siker a Legia Warszawa ellen.

A Körmend annak a tudatában lépett pályára Varsóban, hogy amennyiben nyer, akkor biztosan továbbjut a csoportból, az utolsó fordulótól függetlenül is. Ennek megfelelően motiváltan futottak ki a pályára a piros-feketék és rögtön egy futottak egy 15-2-t a Varnado-Edwards-Turner hármas játékára építve, amiből ha nehezen, de felocsúdott a Varsó és volt, hogy három pontra is feljött, de Matthias Zollner tanítványai végül ha nem is nagy, de magabiztos előnnyel fordultak rá a második negyedre - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

 

 

Próbálkoztak felzárkózni a hazaiak a játékrész elején, de állandósult egy 4 pontos különbség a két csapat között, amiről egyik fél sem tudott érdemben ellépni, Zollner pedig időt is kért. A kis szünet után egyik gárda sem célzott túlságosan jól, majd Varnado törte meg a gólcsendet, aztán Turner is betalált, amivel megléptek a vendégek, de Finke 2+1-es akciójával visszajött a Varsó, sőt egy tripla után már csak 1 maradt a Körmend előnyéből. Edwards gyorsan lehűtötte a kedélyeket, 5 pontot szórt zsinórban, 32-38-nál kellett időt kérnie a lengyeleknek. Innen már csak egy kicsit tudtak faragni a hátrányból, 36-40-nel ment félidőre a két együttes.

 

A harmadik felvonást is jól kezdte a Körmend, csak itt az volt a különbség az elsőhöz képest, hogy egyből visszakapaszkodott a Varsó. Azt nem lehet mondani, hogy a szünetben belőtték volna a gyűrűt a játékosok, elég pontszegényre sikerült az első öt perc. Ez természetesen a vasiaknak kedvezett, akik szépen lassan növelték a távolságot, ami már kétszámjegyűre nőtt. Remekül védekeztek ebben a szakaszban a vendégek, és a későbbiekben már be is találtak, így 46-59-ről várhatták az utolsó negyedet.

 

 

A záró etap elején újfent robbantott és már több, mint hússzal is ellépett az Egis Körmend, így a győzelme már nem forgott veszélyben, ahogy a csoportból való továbbjutást is bebiztosította.

 

Legia Warszawa - Egis Körmend 68-78 (18-24, 18-16, 10-21, 22-17)

FIBA Europe Cup, H-csoport, 5. forduló
Varsó

Legia: Saczewski 5, Matczak 9/3, Michalak 7, Niziol 10/6, Milovanovics 2. Csere: Brandon 2, Finke 5, Linowski 4, Kuzkow 14/6, Nowerski 4, Sadowski 6/6.

Körmend: Turner 15/3, Oroszi -, Edwards 23/15, Varnado 11/3, Taylor 12. Csere: Kastrati 3/3, Ferencz 9/9, Durázi -, Németh 5/3, Kiss -.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás