Veszprém KMSZ

Leégett a révfülöpi kilátó

Varga Mátyás
2020. február 13. csütörtök, 09:18
A kilátó teteje és csigalépcsője teljesen leégett.

Csütörtök hajnalban kigyulladt a kilátó Révfülöpön, a Fülöp-hegyen. Az épület belső csigalépcsője és a teteje égett teljes terjedelmében. A badacsonytomaji hivatásos és a kővágóörsi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, két vízsugárral kezdték oltani a tüzet, illetve a kilátó kőből épített szerkezetét, valamint a füves, fás területet is vízsugarakkal védték.

 

A munkálatok közben a torony fából épített része beomlott. Az esethez a keszthelyi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkeztek. A lángokat a kora reggeli órákra oltották el az egységek írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság facebook oldalán.

 

Frissítés

A Balaton-parti település vezetője elmondta, a közel 22 méter magas kilátót az ezredfordulón építtette az önkormányzat; volt rajta villámhárító és biztosítás is kötöttek rá - írja az MTI.


Kondor Géza elmondása szerint az éjszaka februárra nem jellemző dörgésekkel kísért vihar volt a térségben és a tűzoltók feltételezése szerint villámcsapás okozhatta a tüzet a kilátóban.


A polgármester közölte, nagy civil összefogás van kibontakozóban a településen, hogy mielőbb újra látogatható legyen kilátó.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás