Fotó: Vágvölgyi Bálint

Lebontaná a Gothard-kastélyt a Fidesz herényi képviselőjelöltje

Farkas Bazsi
2019. október 8. kedd, 21:50
Hende Csaba hazaárulóztatásával kapcsolatban nincs véleménye, pedig politikai békéről beszél.

Ahogy arról már beszámoltunk immár hagyomány Herényben, hogy a körzet önkormányzati képviselőjelötljeit vitára hívja a Herényi Kulturális Egyesület. Ma este egy asztalhoz ült György István Péter (Éljen Szombathely), Koczka Tibor (Pro Savaria) és Horváth Gábor (Fidesz-KDNP), hogy mindenki elmondja, hogyan képzeli el a körzet jövőjét, miben változtatna, mi a fontos és a kevésbé fontos.

 

Itt érdemes megjegyezni, hogy míg Horváth elég bátor volt ahhoz, hogy vitázzon, a város első emberének készülő Balázsy Péter, immár kétszer mondott le a lehetőségről, hogy ütköztesse álláspontjait politikai ellenfeleivel. 

 


A vita több kérdéskör körül zajlott. De legtöbbször az került elő, hogy járhatatlanok a járdák és az utak, de persze előkerült a Gothard-kastély is. A kastély ügyével többször foglalkoztunk, még a Modern Városok program keretén belül ígérte meg Orbán Viktor, hogy kap a felújításra pénzt Szombathely. Az évek teltek, a kastéllyal nem lett semmi. A kastély felújítására eredetileg 1,8 milliárd forintot szántak, a tervek azonban olyan grandiózusak lettek, hogy most bruttó 3 milliárd 315 millió 364 ezer  649 forintot lesz csak elég a felújításra.

 

 

A fideszes Horváth Gábor azt mondta, ő nem újítaná fel ennyi pénzből, inkább lebontaná az egészet úgy, ahogy van.

 

De nem ez volt az egyetlen botrányos kijelentése a jelöltnek, amin a jelenlévők többsége fel is szisszent.

 

 

Horváth előretolt védvonala volt Balázsynak, többször inkább neki kampányolt, mint inkább magának. Sőt, azt is kijelentette, hogy Balázsy Péter az egyetlen, aki békét hirdetett Szombathelyre, nélküle csatatér lesz a város.


A vita végén éltem is lehetőséggel, hogy megkérdezzem a jelölteket, ki mit szól ahhoz a politikai vezetőhöz, akit Hende Csabának hívnak és, aki programbemutató címén hazaárulózásra buzdítja a teremben helyet foglalókat. 

 

 

Horváth azt mondta, hogy Hende Csabával rendezzem le ezt az uszítást, Hende Csabát kérdezzem meg. 

 


Horváth konszenzust emlegetett, de arra nem válaszolt, hogy hogyan képzeli el a konszenzust akkor, amikor Hende a politikai ellenfeleit hazaárulónak minősítteti a közönséggel. Egyenes választ vártunk, de a jelölt kitért előle. 

 


Koczka Tibor ezt úgy reagálta le, hogy a közgyűlésben ezt már lereagálta: méltatlan és lemondásra szólította fel Hendét. 

 


György István Péter azt mondta, hogy a megosztottság mindig legyőzte a népet. Elítéli az uszítást, és ő magának is szörnyű volt néznie, hogy Hende, hogyan uszította a tömeget. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás