Lanzafame szerint a Haladás edzője a családját keresetlen szavakkal illette

Vágvölgyi Bálint
2020. február 13. csütörtök, 16:49
A balhés Honvéd-Haladás Magyar Kupa-meccs utózöngéje.

A Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott szerdán este a Magyar Kupa odavágón, a Budapest Honvéd otthonában. A meccs nem is erről maradt emlékezetes, hanem az azt követő kakaskodásról. Mátyus János, a Hali vezetőedzője az M4 Sportnak elmondta, a Honvéd játékosa, Lanazafame megütötte a zöld-fehérek fiatal focistáját, Szekér Ádámot.

 

Az eset videón:

 

 

Davide Lanzafame a Honvéd hivatalos honlapjának mesélte el, ő hogyan élte meg ezt az egészet:

 

"A felvételeken azt láthatja mindenki, hogy mi történt a lefújást követően, azonban előzménye is volt a történteknek – vett egy nagy levegőt Lanzafame, akin látszott, bántja és bosszantja, ami a mérkőzés során történt. – Az egész találkozó azzal telt el, hogy provokáltak. Úgy éreztem, hogy utaznak rám, folyamatosan rugdostak, és verbálisan is inzultáltak. A pályán és a kispadról is végig mentek a beszólások, a Haladás edzője azt kiabálta felém, hogy majd a meccs után megvár a stadion előtt, sőt, ami még szomorúbb számomra, hogy a családomat is keresetlen szavakkal illette. Ezt teljességgel elfogadhatatlannak tartom. Sose azt nézem, hogy hány éves az ellenfelem, tisztelem a riválisok játékosait, és nem velük, hanem a labdarúgással akarok foglalkozni. A lefújást követően egy kicsit valóban elszabadultak az indulatok, ami természetesen nem jó, én sem örülök, hogy így alakult, de olyankor dolgozik az adrenalin az emberben. Ennél bővebben nem is szeretnék foglalkozni a történtekkel, most már a Kaposvár elleni mérkőzésre fókuszálunk, hogy sikeresen szerepeljünk a bajnokságban.”

 

Az MLSZ eközben azt közölte, fegyelmi eljárás indít a kupamérkőzésen történtek miatt:

 

"A napokban lezajlott a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első fordulója. Az M4 Sport által is közvetített zárómérkőzés végén a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki, amellyel kapcsolatban a szövetség fegyelmi eljárást indított." - írják.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás