Körbe bástyázták, mégis felparkoltak a Haladás meccs látogatói a Rohonci út zöldjére

Farkas Bazsi 2020-09-29 07:47:00
Lehet nem elég a 3885 négyzetméternyi parkoló a Sportkomplexum mellett?

Vasárnap NB II-es meccset rendeztek Szombathelyen. A Szombathelyi Haladás a Dorog együttestét látta vendégül. A mérkőzésen végül a Haladás maradt alul, 1-2-re kaptak ki a szombathelyiek. 

A környék lakói azonban nem csak a vereség miatt bosszankodtak. Olvasónk küldött fotót, amin az látszik, hogy a Rohonci úti háztömb mögötti zöld területen autók parkolnak. Ez egyébként is szabálysértés lenne, de ami ennél is érdekesebb, az az, hogy az autók annak ellenére parkoltak fel a fűre, hogy oda nemrég oszlopokat állítottak, amiknek pont az lenne a feladat, hogy a területet elzárják az autók elől.

Fotó: ugytudjuk.hu

Olvasónktól megtudtuk, hogy az oszlopokat éppen a meccs előtti napon, vagyis szombaton helyezték ki.

A környék lakói arról számoltak be, hogy lehetetlen parkolniuk abban az időszakban, amikor mérkőzést rendeznek a Sportkomplexumban. Hiába van a létesítménynek, annak weblapja szerint 3885 négyzetméternyi, vagyis a szabvánnyal számolva, 282 parkolója, ezek szerint ez mégsem elég, hogy a meccslátogatók egytől egyig parkolni tudjanak. Ha figyelembe vesszük, hogy a stadionba 8900 fő tud leülni, akkor valóban eltörpül a parkolószám. Nem csoda hát, hogy a sofőrök a környék utcáiban kénytelenek hagyni az autókat. 

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.