Kopcsándi József felszólította az EON-t, hogy most már csináljanak valamit a Bolyai iskola mellett lévő életveszélyes villanyoszloppal

ugytudjuk.hu 2019-09-16 18:34:00
Már hónapok óta ígérgetik, hogy gondoskodni fognak a cseréről.

Még júliusban írtunk arról a közveszélyes villanyoszlopról, amely a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola mellett ácsingózik fenyegetően. Akkor felháborodott olvasónk küldött is egy fotót és elmondta, hogy szerinte már sokáig fogja bírni. A képet elnézve minket is aggodalom töltött el, hisz a kandeláber valóban nagyon "gyenge lábakon" áll és gyerekek és emberek százai járnak-kelnek a környéken a baj pedig bármikor megtörténhet. 

Kopcsándi József, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje már július 17-én elkezdett az ügyben intézkedni. Először a Városüzemeltetési Osztályhoz fordult, ahol megtudta: a villanyoszlop az E.ON-hoz tartozik, így őket is felkereste, ahol meg is ígérték neki, hogy hamarosan megoldják a problémát, bár pontos határidőt nem mondtak. Azóta eltelt két hónap és a kandeláber még mindig ugyanúgy, sőt még rosszabb állapotban áll ott, arra várva, hogy valakire rádőljön.

Most Kopcsándi József újra felszólította az illetékeseket, hogy intézkedjenek mihamarabb és az erről szóló hivatalos levelet nyilvánosságra is hozta. A levelet változtatás nélkül közöljük.

"Tisztelt Szabados úr!


Ez év július 17-én kezdeményeztem Szombathely Megyei Jogú Város Városüzemeltetési Osztályán keresztül a Szombathely, Bolyai János Gyakorló Ált. Iskola kerítése és a Rohonci út 42-50 háztömb közti sétányon lévő kidőlt (életveszélyes!) kandeláber sürgős javítását, helyreállítását.
Az illetékes osztálytól olyan tájékoztatást kaptam, hogy a kérdéses villanyoszlop az Önök kezelésében van.
Ezt mintegy megerősítendő, 2019. 07.30-i dátummal Ön jelezte, hogy a probléma valós és cseréjéről munkatársai gondoskodni fognak, határidőt nem jelölt meg. .

Szíves tájékoztatásául közlöm, hogy a lámpaoszlop mind a mai napig a "kidőlés határán" áll.
Figyelemmel arra a tényre, hogy iskolás gyermekek napi szinten közlekednek ezen a sétányon, így ők és minden arra közlekedő ember komoly élet-és balesetveszélynek vannak kitéve.

Fentiekre tekintettel nyomatékosan kérem Önt és az E-On szakembereit, hogy a lehető leggyorsabban hárítsa el a balesetveszélyt. A késlekedésből fakadó esetleges balesetért a felelősség Önöket fogja terhelni. Kérem ezt lehetőség szerint kerüljük el.

A lakosság nyugalma és biztonsága érdekében, sürgős és hathatós segítségében bízva"
 

Szólj hozzá!

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában: