Fotó: Vágvölgyi Bálint

Kocka Tibor: Legyen egységes a jobboldal, lépjen vissza Balázsy Péter a javamra!

Farkas Bazsi
2019. október 7. hétfő, 11:19
A megosztottságot csökkentené ezzel a polgármesterjelölt.

2014-ben Hende Csaba kérésére vágtam bele a politikába majd lettem a szombathelyi Fidesz listavezetője - kezdte ezzel mai sajtótájékoztatóját Koczka Tibor független polgármesterjelölt. 

 

Koczka azzal folytatta, hogy az ő polgári, konzervatív értékrendje nem változott, a Fideszé igen. Augusztus 6-án jelentette be, hogy elindul polgármesterjelöltként, a Fidesznek így egy hónapja lett volna felkeresse és egyeztessen vele, ezt azonban nem tett meg a párt. Mindeközben a Fidesz folyamatosan őt, Molnár Miklóst és a Pro Savariát támadta, amivel csak még jobban megosztott az amúgy is szétesett jobboldalt. 

 

Koczka szerint a felmérések most már azt mutatják, hogy nagy a baj. Balázsy Péter a párt polgármesterjelöltje ugyanis még azokat a számokat sem tudja hozni, amiket a párt produkál a városban. Ezért is kellett a múlt héten Balázsy kék óriásplakátjait Fidesz színűekre cserélni. A Fidesz kétségbeesett próbálkozását mutatja a múlt héten megjelent lejárató plakátok hada is. 


A jelenlegi alpolgármester azzal folytatta, hogy a hétvégi online megjelent írás bosszantotta fel, amiben azt írják, hogy háttér alkut kötött és ennek értelmében lemond a polgármesterjeloltségről, cserébe pedig a Médiaközpont igazgatója lehet ismét. 

 

Koczka kijelentette, hogy Balázsy Péter alkalmatlan, aki ráadásul gyáva vitázni is, és még egy papírból sem képes felolvasni az előre megírt beszédét. Ez a kabát még nagy Balázsyra. Ráadásul a felmérések azt mutatják, hogy ha a jobb oldal egységes lenne, akkor meg tudná nyerni ezt a választást, így azonban vesztésre állnak.

 

Ezért Koczka visszalépésre szólította fel Balázsyt.

 

Ezt a választást csak úgy nyerheti meg a jobboldal Szombathelyen, hogyha egy alkalmas vezetője van, aki tapasztalt a városvezetésben - zárta szavait a politikus. 
 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás