Kitört a helyéről a Csónakázó-tó kishídjának korlátja a hétfő hajnali balesetben

Nagy Donát 2020-07-01 09:15:00
Ránézésre javíthatatlan, cserélni kell egy részét.

Hétfőn írtunk róla, hogy az Oladi lakótelep és a Csónakázó-tó közötti kishíd korlátjának ütközött egy Suzuki hajnalban a Liget utcában.

Mint kés a vajon, úgy hatolt be az oladi kishíd korlátja a kocsiszekrénybe Szombathelyen

Olvasónktól kaptuk a képet, amin egy Suzuki Swift látszódik a szombathelyi Liget utcában, a híd korlátjának ütközve. A fotón észrevehető, hogy a sofőr feje betörte a szélvédőt is, így megkérdeztük mind a mentőket, mind a rendőrséget (őket személyi sérülés esetén kötelező értesíteni), hogy tudnak-e a balesetről, kellett-e intézkedniük az eset kapcsán.

A híd korlátja szerencsére megfogta az autót, így az nem szaladt bele a patakmederbe.

Azonban akkora volt az ütközés, hogy nem csak a kocsi, a híd korlátjának ezen része is teljesen tropa. Ottjártunkkor szalaggal jelezték, hogy ha nem muszáj, ne próbáljunk meg újból egy ütközéstesztet kivitelezni.

A hétfői képen az látszik, hogy az autó sofőrje a fejével a szélvédőt is betörte. Mivel személyi sérülés esetén kötelező a mentők értesítése, ezért először hozzájuk fordultunk információkért a sofőr állapota miatt.

Az Országos Mentőszolgálat azonban meglepetésünkre azt közölte:

Nincs tudomásuk ilyen esetről.

Mivel köztulajdonban is kár keletkezett, ezért a rendőrséget is megkérdeztük, hallottak-e az esetről. A Vas megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense válaszában, azt írja, hogy 

A Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A helyszínt jobban megnézve mi nehezen tudjuk elképzelni, hogyan tudott az autó olyan szintre felgyorsítani, ami miatt ekkora lett az ütközés, ráadásul az út bal oldalán. A Liget utca ezen szakaszán egyébként működik egy vendéglátó helyiség, amelynek szélén gyakran autók is állnak, továbbá a sarkon társasházat is építenek, így az ide érkezők is sokszor ezen a szakaszon állnak meg, olykor a füvön vagy a sáron. Azt nem tudni, hogy ennek köze lehet-e a balesethez, ráadásul éjjel.

A másik oldalon a Sportliget felújításakor füvesítést is végeztek a kivitelezők, a friss hajtásokat pedig jó darabig szalaggal védték. Sajnos ez azóta elkerült onnan, így nem kelt szép látvány az utca ezen része, mert ráhajtanak a zöldterületre a kocsik.

A híd napközben egyébként jelentős autós és gyalogosforgalmat bonyolít le, amely miatt már számtalanszor le kellett zárni kisebb nagyobb felújítások végett. Amíg nincsen Szombathelynek nyugati elkerülője, addig pedig utóbbiban nem is várható változás.

Szólj hozzá!

LMP: Örökre be kell tiltani a glifozát gyomirtót

Az LMP országgyűlési javaslatban kezdeményezi, hogy a gyomirtószert tiltsák be, amint lejár 2022 végéig szóló engedélye.

Koronavírus: két új fertőzött, egy új áldozat Magyarországon

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az autós biztosítója fogja kifizetni a szombathelyi Liget utcában összetört hídkorlátot

A sofőr bejelentette a károkozást az önkormányzatnál, de még nem tudni, mennyibe fog fájni az új korlát.

Tévhit, hogy egy kutyaév hét emberivel egyenlő

Különböző korú labradorokat vizsgáltak a tudósok.

Pars Krisztián az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően már fájdalommentesen tud edzeni az atléta.

Vonat és autó ütközött össze Ikrényben

A tűzoltók feszítővágóval avatkoznak be.

Még Conchita Wurst is feltűnik a Netflix Eurovíziós Dalfesztiválról szóló filmjében

Az év eddigi legnagyobb meglepetése lett a streaming óriás Eurovíziót kiparodizáló vígjátékában.

Visszavonul a Quimby frontembere

A zenekar 2021-ben tér vissza.

"Rasszista hal" - fújták Koppenhága Kis Hableány szobrára

Az elmúlt száz évben többször is megrongálták a szobrot, a Black Lives Matter tüntetők sem mentek el mellette szó nélkül.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

A magyar dalszerzők 762 millió forint jogdíjat kaptak 2019-ben

A Csókkirályt játszották el legtöbbször élőben tavaly.

Újabb szerződéshosszabbítások a Szombathelyi Haladásban

Bosnjak Predrag, Holdampf Gergő és Medgyes Zoltán meghosszabbította kontraktusát, Németh Zoltán személyében erőnléti edző csatlakozott együttesünkhöz.

4 órás erekciót okozott egy idős férfinek a koronavírus

A vírus egy ritka tünetét fedezhették fel Franciaországban.

van még itt cikk a témában:

Kézzel készített oklevelekkel köszönték meg a szombathelyi háziorvosok a városvezetés járvány idején nyújtott segítségét

A városháza mindig azonnal intézkedett, a doktorok nem tudtak lehetetlent kérni – méltatta Neményéket Haklits Györgyi címzetes főorvos.

Mit tanulhat Budapest a vidéki városoktól? – Karácsony Gergely és Ungár Péter beszélgetése

Mit tanulhat Budapest Szombathelytől vagy Győrtől? Milyen kihívásokkal néz szembe a zöldpolitika a következő években? Ungár Péter és Karácsony Gergely beszélgettek az Ökopolisz Alapítvány nyári akadémiáján a Törésvonal Intézet szervezésében.