Kiszivárgott egy felvétel, amin Donald Trumpot szidja a nővére

Fehér Buda 2020-08-24 06:46:09
Maryanne Trump Barry-nek volt egykét kemény szava az öccséről.

Donald Trump amerikai elnök nővére, Maryanne Trump Barry kiszivárogtatott hangfelvétele egy újabb támadás az elnök ellen - jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke vasárnap az ABC televíziónak adott interjújában, írja az MTI.

A felvételt Mary Trump, az elnök unokahúga rögzítette titokban és adta át a The Washington Post című lapnak, amely szombaton hozta nyilvánosságra. Mary Trump az elnök évekkel korábban alkoholizmus miatt elhunyt testvérének a lánya, aki a napokban könyvet is megjelentetett Trumpról.

A hangfelvételen az hallható, amint Maryanne Trump Barry azt mondja: "azok az  átkozott tweetek és hazugságok, oh, istenem!". A nyugdíjba vonulása előtt bíróként dolgozó Maryanne Trump a tweetelésről azt is mondja: "ez álságos és durva". Majd "felkészületlennek, elvtelennek és hazudozónak" nevezte az öccsét. A bevándorlási kérdésről beszélgetve az elnök nővére úgy fogalmazott: az elnök "csak a saját szavazóbázisához akar szólni. Nincsenek elvei".

"Ez csak egy újabb nap, és újabb támadás, amelynek állandóan tanúi vagyunk" - fogalmazott Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke. "Az elnök, akit megtiszteltetés ismernem, nem olyan ember, ahogyan leírják" - fogalmazott Meadows.

Amikor a műsorvezető, George Stephanopoulos - aki korábban Bill Clinton elnök kommunikációs igazgatója volt a Fehér Házban - arról faggatta a kabinetfőnököt, hogy mit szól Barrynek a felvételen elhangzó azon állításához, hogy az elnök helyett egy másik ember tette le a felvételi vizsgát a pennsylvaniai egyetemen, Meadows azzal válaszolt: "ez szokásos politikai húzás egy unokahúg részéről, akit kihagytak a végrendeletből, és aki Joe Bident akarja elnöknek".

A kabinetfőnök hangsúlyozta: "ez az elnök nemcsak felkészült, hanem többet tesz, mint bármelyik elnök, akinek munkáját korábban tanulmányoztam".     Donald Trump kampánytanácsadója, Jason Miller az NBC televízió szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában Mary Trumpot Barack Obama korábbi elnök testvéréhez, Malikhoz hasonlította, aki korábban Obama elnököt bírálta. "A világon semmi új nincs abban, ha a testvérek rivalizálnak egymással. Ez az idők kezdete óta így van. Malik Obamától is hallottunk néhány nagyon is éles kommentárt Barack Obama volt elnökről" - fogalmazott Miller, majd sajnálatosnak mondta, hogy vannak olyan családtagok, akik időnként úgy döntenek, hangot adnak "testvéri vetélkedésüknek vagy frusztrációjuknak".

Donald Trump szombaton a The Hill című lap kérésére a lapnak elküldött közleményében a hangfelvételről közölte: "Minden nap valami újabb, ugyan, ki törődik vele" - írta. Majd utalva a napokban elhunyt öccsére, Robert Trumpra, úgy fogalmazott: "... gyászolom, és továbbra is keményen dolgozom az amerikai népért". Leszögezte: "nem mindenki ért ezzel egyet, de az eredményeink magától értetődőnek. Az országunk nemsokára erősebb lesz, mint valaha".

Szólj hozzá!

Árokba hajtott egy autó Halászi és Darnózseli között

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a Halászi és Darnózseli közötti úton.

Még mindig nem érti mindenki, hogy a buszsáv a buszoké

A buszsávok szabálytalan használata ellen küzdenek Budapesten.

Még Dévai sem tudja, hogy milyen sérülése van, jogi lépéseket fontolgat a személyiségi jogai megsértése miatt

A szombathelyi tornász nem érti, Sóvágó Lajos volt szövetségi kapitány miért írta azt, hogy az elszakadt a keresztszalagja.

Ismét megpróbálják kiadni a szombathelyi víztorony kávézóját

Egyszer már sikertelenül próbálták hasznosítani.

A zebrán előzte a sort a nap tahója Győrben

A magyar utak viszonyait nap mint nap megtapasztalók jól ismerik a piros lámpánál feltorlódó sor elejére tévedő, magát bekönyörgő autósokat.

Jövő márciusban tér vissza a piac a Dunakapu térre Győrben

A polgármester szerint március elseje lesz a nagy nap.

Új gyorstesztet használnak a mentők

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel a köztévében.

Háton haraptak egy nőt a mosonmagyaróvári vasútállomáson

Egy pár férfi tagja nyomatékosította a véleményét.

A NASA-nak sikerült a nagy találkozás a Bennu aszteroidával

A naprendszerünk keletkezését vizsgálják az amerikai űrkutatók.

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója

Elhunyt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerda hajnalban.

Ilyen sem volt még: Müller Cecília nélkül tájékoztat az operatív törzs

Mindenki nyugodjon meg, bokros teendői miatt hagyta ki az országos tiszt főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóját.

A fiúk a vágányban dolgoznak – ismét vágányzár lesz Csorna felé

Ismét vonatpótlózásra készülhet az utazóközönség.

Bill Gates könyvet írt arról, hogyan lehetne megállítani a globális felmelegedést

A milliárdos szerint 2100-ra a klímaváltozás ötször halálosabb lesz, mint a koronavírus-járvány.

Koronavírus: 1423 új fertőzött, 48 halott az elmúlt 24 órában

2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is házaltak olcsó paplanokkal a csalók

Nyugdíjasokat csaptak be, a rendőrök elkapták őket.

Az amerikai titkosszolgálat akár erővel is eltávolíthatja Trumpot a Fehér Házból, ha a jelenlegi elnök veszít Biden ellen

Donald Trump nem hajlandó azt mondani, hogy békés lesz a hatalomátadás, ha ő veszít.

van még itt cikk a témában: