Király Gábor a budapesti Eb-ről: "Ünnepnek kell lennie a négy mérkőzésnek egész Magyarország számára"

Vágvölgyi Bálint 2020-03-06 16:02:00
A kapus arról is beszélt, zavarja-e, hogy Dzsudzsák Balázs megdöntheti a válogatottbeli szereplések rekordját.

Pontosan 100 nap múlva kezdődik a részben budapesti rendezésű foci Európa-bajnokság, a magyar fővárosban négy meccset rendeznek majd. Király Gábor a Szombathelyi Haladás, 108-szoros válogatott ex-kapusa az M1 Ma Délelőtt című műsorában nyilatkozott a világeseménnyel kapcsolatban.

– Felemelő érzés, a Puskás Aréna megnyitóján is itt tudtam lenni, egy óriási élmény volt számomra, mivel ez a gyönyörű építmény akkor került hivatalosan átadásra. Telt ház előtt megfelelő hangulat volt. Számomra az a legfontosabb, hogy a pálya ugyanott maradt, ahol a régi Puskás Stadion állt. Volt szerencsém az építkezések alatt is néha betévedni, és figyelemmel kísérni, hogyan épül ez a csodálatos építmény. Elképesztő látvány, de azt gondolom, tartalommal is meg kell tölteni – idézi Király Gábor szavait a csakfoci.hu. – Mindenki felelősséggel lép pályára a magyar válogatott címerével a mellkasán. A játékosok tisztában vannak ezzel a feladattal. Az biztos, hogy a szurkolók hozzáállása, biztatása nagyon kell, hiszen ezt láthattuk az Európa-bajnokságon is, mennyire fontos volt. Nagyon remélem, hogy ez az Európa-bajnokság hasonló élményeket hoz nekünk.

A kapus a 2016-os franciaországi Eb-ről is beszélt.

– Csodálatos pillanat volt, amikor a szurkolók “Az éjjel soha nem érhet véget” című dalt énekelték, megálltunk egy pillanatra, csak hallgatni őket, felemelő érzés volt. Ezekről nem lehet beszélni, ezeket át kell élni. Bízom abban, hogy hasonló, ha nem jobb érzéseket élhetünk át itt Budapesten az új Puskás Arénában. Egy ünnepi hangulat lesz, hiszen az Európa-bajnokság erről szól. A csapatok készüljenek fel, dolgozzanak keményen, a szurkolók pedig ünnepeljenek. Lássunk szép, attraktív focit. Azt gondolom, hogy ünnepnek kell lennie a négy mérkőzésnek egész Magyarország számára

Király Gábor végül arról is beszélt, hogy Dzsudzsák Balázs megdöntheti a válogatottságbeli rekordját.

– Abszolút nem zavar, hiszen a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Ezzel kapcsolatban már beszéltem Dzsudzsival is, hogy a 108-as szám az az enyém, tehát azt kisajátítottam. Ő menjen csak tovább. Úgyhogy, a pályafutásomból kihoztam a maximumból, főleg válogatott szinten. Mindenki hozza ki ugyanúgy a maximumot, beleértve Dzsudzsákot is.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.