Kiderült, mikorra készül el az a 2,5 milliárdos kisvárdai speciális központ, amiről eddig senki nem tudott semmit

ugytudjuk.hu
2019. május 6. hétfő, 19:32
Az LMP-s Ungár Péter írásban tett fel kérdést még két hete.

A HVG három hete írt először arról a kisvárdai, 2,5 milliárdos állami támogatással épülő speciális elhelyezési központról, amiről Kisvárdán senki nem hallott semmit. Akkor azt írták, a támogatást elrendelő 2017 végi kormányhatározat óta – látható módon legalábbis - az égvilágon semmi nem történt,  a 2,5 milliárd forint felett viszont a Seszták Miklós volt miniszterhez köthető érdekkörök rendelkeznek – akik ráadásul mintha a központ és összeg sorsával sem annyira lennének képben.

 

A projektről két hete az LMP-s Ungár Péter tett fel kérdéseket Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszternek, helyette Cseresnyés Péter, az innovációs és technológiai minisztérium parlamenti államtitkára válaszolt.

 

Az államtitkár válaszában mindössze annyit írt, hogy a

 

"speciális elhelyezési központ az idősek és rászorulók bentlakásos elhelyezésére rendelkezésre álló kapacitások bővítése céljából, Kisvárdán valósul meg. A beruházás kiviteli terveinek elkészítése van folyamatban, ezt követően várható a kivitelezési közbeszerzés kiírása. A kedvezményezett az általános gyakorlatnak megfelelően a projekt 2020 végére tervezett befejezéséig használhatja fel a támogatást."

 

Ungár már a kérdése címében is azt firtatta, hogy pontosan hol valósul majd meg a beruházás  - a hvg.hu információi szerint a kisvárdai Felső-Szabolcsi kórház egyik szárnyát újítanák fel -, az államtitkár egyszerűen csak Kisvárdát jelölte meg helyszínként.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás