Kiderült, ki lehet az Index következő főszerkesztője

Fehér Buda 2020-08-19 10:10:02
Még az ő egyik leendő helyettesének a neve is kiszivárgott.

Kiderült, ki veheti át a főszerkesztői széket az Index.hu-nál. A Media1 hivatalosan egyelőre nem, de több más biztos forrásból megerősített értesülése szerint

az eddig az Index vezérigazgatójaként emlegetett Szombathy Pál lesz az új főszerkesztő.

A lap megtudta azt is, hogy a meglévő struktúra szerint. négy főszerkesztő-helyettes irányítja majd a tömeges távozások után az Indexet, közülük az egyik Kitzinger Szonja újságíró lesz, aki a magazinos tartalmakért felel majd. 

Az újságíró tizenkét éves kora óta van a pályán, először a Magyar Rádió Kölyökrádió című műsorában hallatta a hangját. Később bekerült a magazinok világába, 2009-ben indult el lakberendezéssel, stílussal, illetve életmóddal foglalkozó blogja, az Otthonédes az Index-közeli blog.hu-n, mely hamar nagy népszerűségre tett szert.

Az Index leendő főszerkesztője, Szombathy Pál az elmúlt hetekben Bodolai László oldalán mint vezérigazgató vett részt a szerkesztőségi állománygyűlésen. Vele kapcsolatban új információ, hogy a Media1 megtudta, hogy Szombathy és a DIGI útjai most különválnak egymástól és Szombathy főszerkesztője lesz az internetes lapnak. Szombathy korábban a Magyar Hírlapnak volt a főszerkesztője. Széles Gábor többször megpróbált beleszólni a tartalomba és a szerkesztőség összetételébe, Szombathy körül elfogyott a levegő, ezért végül távozott. Szombathy később Zóna néven hozott létre saját lapot, de ez nem bizonyult üzletileg életképesnek és viszonylag rövid időn belül megszűnt.

A Media1 információi szerint a távozó indexesek többségének augusztus 25. körül jár le a felmondási ideje, de a lap információi szerint a háttérben gőzerővel és sikeresen zajlik a toborzás. A laphoz munkatársként érkeznek majd egykori Magyar Narancs stábtagok, de korábbi inforádiósok neve is felmerült. A toborzás annyira jól megy, hogy a hírek szerint mostanra összeállt a leendő sportrovat és a fotó rovat is.

Az Index korábbi teljes stábja azután jelentette be, hogy távozik a laptól, hogy az Index.hu Zrt. elnöke bizalomvesztésre hivatkozva elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt. Bodolai László azzal vádolta meg Dull Szabolcsot, hogy ő szivárogtatta ki az Index átalakítására vonatkozó, az Index igazgatóságában elhangzott belső információkat a legnagyobb versenytárs 24.hu-hoz. Dull Szabolcs azonban tagadja, hogy ez történt volna.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.