Kiderült, hogy melyik két csapat játszik majd a Magyar Kupa döntőjében

Kovács Lilla 2020-05-27 06:59:00
Lezajlott a Puskás Arénában az első, klubok közötti mérkőzés.

A tavaly is döntős Budapest Honvéd ismét fináléba jutott a labdarúgó Magyar Kupában, miután a keddi visszavágón ugyancsak gól nélküli döntetlent játszott a másodosztályból feljutott MTK Budapesttel, majd 11-esekkel 5-4-re felülmúlta riválisát.

A tavaly novemberben felavatott Puskás Arénában ez volt az első klubok közötti mérkőzés. A kispestiek azért nem játszhattak a Bozsik Stadion építése során ideiglenes otthonukként szolgáló Új Hidegkuti Nándor Stadionban, mert az éppen az MTK létesítménye.

A döntőt jövő szerdán 20 órától ugyancsak a Puskás Arénában rendezik. A Mezőkövesd először, míg a Honvéd nyolcadik alkalommal emelheti magasba a trófeát.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Budapest Honvéd-MTK Budapest (NB II) 0-0 - 11-esekkel: 5-4
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi
Továbbjutott: a Budapest Honvéd 0-0-s összesítéssel, 11-esekkel.
sárga lap: George (9.), Mezgrani (43.), Szendrei (103.), Moutari (118.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Lovric, Batik, Uzoma - Nagy G. (Szendrei, a szünetben), Hidi - Gazdag (Ikenne-King, 108.), Lanzafame (Kamber, 80.), Kesztyűs (Kukoc, 90+2.) - George (László D., 55.; Moutari, 90+2.)

MTK Budapest: Varga B. - Fülöp N. (Baki, 95.), Katona M. (Kanta, 115.), Varju, Pintér Á. - Mezei (Nagy Zs., 95.), Palincsár (Bognár I., 54.), Cseke - Lencse (Bíró, 72.), Schön (Gera, 72.), Prosser

 

A szervezők éltek azzal a lehetőséggel, hogy némi háttérzajt, meccshangulatot teremthetnek a speciális helyzetre való tekintettel, ezért a hangszórókból kispesti indulók szóltak egész találkozón. Az első negyedórában ugyanúgy az MTK birtokolta többet a labdát, mint az első felvonáson, de fölénye ezúttal meddőnek bizonyult, mivel nem nyilvánult meg helyzetekben. A kispestiek ezúttal is később vették fel a meccs ritmusát, az idő múlásával viszont kiegyenlítetté vált a játék, sőt, a hazaiak is vezettek ígéretes akciókat, ám George rendre rossz megoldást választott vagy technikai hibát követett el. A játékrész hajrájában ismét az MTK akarata érvényesült, néhány percig a Honvéd a félpályán is alig lépett át, Tujvelnek pedig egy ízben nagy bravúrral kellett védenie. Amikor viszont a kispestiek kiszabadultak a szorításból, a gólhoz is közel jártak, de Lanzafame hiába fejelt a hálóba, les miatt érvénytelenítették a találatát.


A folytatásra a Honvéd jött ki elszántabban, ami hamar nagy helyzetben is megnyilvánult, de Lanzafame célt tévesztett. A piros-feketék kezdeti rohamai aztán alábbhagytak, így egyenlő erők küzdelme alakult ki, amelyben egyik fél sem mert túl nagy kockázatot vállalni, mindkét csapat a biztonságot tartotta szem előtt. Ebben a periódusban az MTK annyival veszélyesebb volt, hogy két távoli lövésnél is nagyot védett Tujvel. Az utolsó percekben a Honvéd átengedte a területet, így a kék-fehéreknél volt a labda, de ők sem erőltették a támadásokat, viszont egy újabb távoli próbálkozásnál Tujvel hárított ismét bravúrral.


 A hosszabbítás elején Gazdag hagyta ki a meccs ziccerét, rávezette a kapusra a labdát, majd belelőtte Vargába, a túloldalon pedig Prosser helyzetét védte Tujvel. Ahogy fáradtak a játékosok, úgy egyre inkább kettészakadt a pálya, mindkét csapat könnyedén jutott túl a középpályán.

A ráadás második fele hosszú várakozás után kezdődött csak el, mivel a játékvezetők nem tudták, hogy a hosszabbításban járó hatodik cserelehetőséghez jár-e negyedik játékmegszakítási lehetőség is, végül a percekig tartó tanácskozás után arra a helyes megállapításra jutottak, hogy igen. Az utolsó 15 perc már nem hozott izgalmas pillanatokat, így a döntés a 11-esekre maradt, amelyben a Honvéd bizonyult jobbnak. A párharc a hatodik párban dőlt el, amikor Gera Dániel fölé lőtt, Hidi Patrik pedig betalált.


Korábban:
MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapus, v: Vad II.
Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.
gólszerzők: Hodzic (63.), Stopira (86.), illetve Zivzivadze (8.), Pekár (54.)

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.