Kiderült, hogy érkezett-e Magyarországra a fertőzött német kolbászokból

ugytudjuk.hu
2019. október 6. vasárnap, 08:17
Reagált a Nébih.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra figyelmeztet a honlapján, hogy a Németországba – például a müncheni sörfesztiválra – és hét másik érintett országba utazók ne fogyasszanak a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbásztermékekből.

 

Az eddigi információk alapján Magyarországra nem érkeztek a cég termékeiből.

 

A hivatal az EU RASFF rendszerén közölte: az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak a cég termékeinek fogyasztásával.

 

A Robert Koch Intézet szerint 99,6 százalék a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta.

 

A gyártó cég neve Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG, az érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG, minőségmegőrzési időtől függetlenül. Az érintett országok: Németország, Belgium, Dánia, Ausztria, Hollandia, Svédország, Írország, Portuglia, Svájc, Ciprus és Franciaország. Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás