Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Kicsinyesség vagy fideszes furfang? Melega Miklós történész, képviselőjelölt mondott beszédet október 6-án

Farkas Bazsi
2019. október 6. vasárnap, 20:27
A közgyűlés határozott róla, hogy történész mondja a beszédet. Igaz, azt nem kötötték ki, hogy nem lehet a történész képviselőjelölt.

Mindig megmosolygom, amikor a politikai pártok a kelleténél nagyobb jelentőséget adnak valaminek. A nemzeti ünnepek, megemlékezések beszédei pont ide tartoznak. Pontosabban nem is csak a beszédek tartalma, hanem az, hogy ki áll fenn a pulpitusnál. 

 

Augusztus 20-án a Fidesz polgármesterjelöltjét küldte fel az emelvényre, hogy mondja el mélyenszántó gondolatait az ünnep kapcsán. 

 


Nagy hullámokat vert. Többen azóta is idézik folyamatosan. Sőt, maga Balázsy is egy csapásra ismert, elismert és népszerű lett miatta. Jah, nem.

 

Ez az augusztus 20. egyébként annyira nem jó ómen.  Tavaly Melega Miklós mondott beszédet, egyébként nem véletlenül, ugyanis 2018 őszén időközi választásokat tartottak Derkovitson, ahol egyébként a már akkor egységes ellenzék képviselőjelöltje, László Győző addig sosem látott különbséggel győzte le a fideszes Melegát. 

 

Az idei augusztus 20 után azonban azt mondta a szombathelyi közgyűlés, hogy jó lenne ha a választások közeledtével, a politika, pontosabban a kampány nem ártaná bele magát a nemzeti gyásznapba, így mondjon beszédet egy történész. 

 

Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

 

A Fideszt azonban nem olyan fából faragták, aki könnyen feladná és megtalálták a rést a pajzson. A korábban már emlegetett Melega Miklós, a Vas Megyei Levéltár vezetője aki 2 in 1, történész és fideszes képviselőjelölt is emlékezett meg az aradi tizenhármakról a mai szombathelyi városi megemlékezésen.

 

Kicsinyesség vagy furfang? Mindenki döntse el maga! 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás