Két év után került elő egy új-zélandi kisfiú orrából egy eltűnt Lego-darab

Fehér Buda 2020-08-17 09:46:30
Egy kisgyerek orra a titkok mély óceánja.

Két éves keresgélés után került elő egy eltűnt Lego-darab egy új-zélandi család otthonában. A játékszer azonban nem akármilyen helyről került elő, hanem egy hét éves kisfiú orrából. Sameer Anwar még 2018-ban, játék közben dugta fel a műanyagdarabot az orrába, amit ezután viszont nem tudott kiszedni. A kisfiú ettől megijedt, a szüleihez rohant, akiknek elmondta mi történt.

Sameer szülei egyből az orvosukhoz fordultak, aki ugyan megvizsgálta a fiút, de nem találta meg az eltűnt darabot. Az orvos ezért úgy gondolta, hogy a Lego a fiú torkában végezte, amit így lenyelt, a doktor ezért azt mondta a szülőknek, hogy néhány nap múlva majd a másik oldalon fog kijönni a játékszer.

Sameer ezután nem érzett fájdalmat, és nem is panaszkodott arra, hogy a Lego nyomja az orrát, ezért a szülők úgy gondolták, igaza van az orvosnak. Pár nap múlva el is felejtették az egészet, egészen néhány napig, amikor

egy Lego-figura keze kipottyant Sameer orrlyukából. 

A kisfiú éppen egy muffint akart megenni, amikor lehajolt, hogy megszagolja a süteményt, de túl közel hajolt, így süteményes lett az orra. A fiú anyja ezután segített neki orrot fújni, Sameer ekkor mondta azt, hogy fáj az orrürege. Egy kis erőlködés után aztán megjelent a játékszer, amit már két éve nem is láttak.

A szülők szerint a műanyag játékszert belepte valamilyen gomba, egészen undorító látványt nyújtott, amikor a két éves keresgélés után újból felbukkant. Sameer viszont annak örül a legjobban, hogy végül csak meglett a játékszer, hiszen a mai napig imád Legózni. 

Sameer szülei szerint egyébként nem ez volt az első, hogy a fiúk valamit elvesztett a saját orrüregében. Három éves korában ugyanis egyszer feldugott az orrába egy mű gyöngyöt, ám ezt az apjának végül sikerült kiszednie. A kisgyermekek körében sem ritka, hogy valami eltűnjön az orrban, a legtöbbször kukoricaszemeket, borsót, áfonyát, vagy éppen szőlőt rejtenek el a gyerekek a szaglószervükben.

Akkor sem történt volna egyébként nagy baj, ha Sameer tényleg lenyelte volna a figura kezét. 2018-ban egy orvosokból álló csapat készakarva megevett néhány Lego-szemet, ami egy-két nap múlva az ürülékükkel távozott. A dokik ezzel azt akarták bizonyítani, hogy nem okoz túl nagy bajt, ha a gyerekek befalnak néhány műanyag darabot, az ugyanis a legtöbb esetben nem okoz fennakadást az emésztőrendszerben.

Forrás: The Guardian

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.