Két cikluson keresztül volt Fideszes megyei közgyűlési elnök, de most már ő is kiakadt Orbánékra

Farkas Bazsi 2019-01-05 16:42:00
Markó Péter is felszólalt a pénteki tüntetésen. Itt a beszédének szövege.

Markó Péter szociológus, közművelődési szakember, címzetes főiskolai docens, két cikluson keresztül (1998-tól 2006-ig) volt a Vas megyei közgyűlés Fideszes elnöke - írja bevezetőjében a figyelszram blog. Polgári konzervatív gondolkodású politikusként fontosnak tartotta, hogy ő is felszólaljon a szombathelyi ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek által szervezett tüntetésen 2019. január 4-én, a helyi Fidesz iroda előtt.

Demokraták!


Ezt írja II. János Pál pápa január negyedikére a Breviáriumában: „Az ember nem élhet remény nélkül. Egyetlen ember sem élhet a jövő távlatai nélkül” Ezt a reményt és a jövőt vennék el tőlünk. Hagyjuk ezt? 
Közel 600 ezer tehetséges fiatal magyar menekült a hanyatló Nyugatra a reménytelenségben. Ez lenne a demográfiai katasztrófa sikeres megoldása? Igaz, a kormány örömére hazautalnak évente ezermilliárd forintnyi valutát, ami a GDP 3%-a. Gondoljátok, hogy a rabszolgatörvény visszacsábít közülük valakit? 


Azok beszélnek a munka alapú társadalomról, akik maguk fizikai munkát eddigi életükben egy percig sem végeztek. Jól van ez így? 
Ne higgyétek, hogy a rabszolgatörvényt a multik lobbizták ki. Nekik nem érdekük az agyonhajszolt munkaerő, aki nem képes versenyképes munkát végezni. A rabszolgatörvény a Fidesz-maffia munkaerőgondjait kívánja megoldani.
Van-e arra példa a világon, hogy kollégiumi szobatársak vezessenek egy országot? Ebben világelsők vagyunk. Az egyik vezeti a kormányt, és pillanatnyi érdekei szerint hozatja meg a törvényeket. A másik elnökletével fogadják el a törvényeket, és ez a másik egyre gyakrabban bünteti és alázza meg az ellenzéki képviselőket. A harmadik két kapás között aláírja a törvényt, aztán, ha valami panaszod lenne, elmehetsz az élethosszig kinevezett alkotmánybíróikhoz vagy a Szájer Józsi asszonyához, a Handó Tündéhez. A hatalom elválasztása miatt semmi szüksége nem volt a Viktornak felköltözni a várba, hisz benne olvadnak eggyé a hatalmi ágak.


Az erkölcsre hivatkoznak valami morális felsőbbrendűségi érzésből, aztán szétlopják az országot. Mondjátok meg: erkölcsös-e államosítani a termőföldet, aztán két év múlva szétosztani a csókosoknak? Már a Szombathelyi Tangazdaság is a Lőrincé, ahogy a sárvári állami gazdaság is. A két kezemen megszámolhatnám azokat, akiknél összegyűlt a földvagyon, a falusi ember meg nadrágszíj parcellákon túrja a földet, vagy napszámosa az új földbirtokosoknak. A népi írok meg forognak a sírjukban. Ez szerintetek a népi-nemzeti agrárpolitika?
Számolatlanul tűnnek el eurómilliárdok, miközben a stadionok, a kisvasutak, a termálvizes lórehabilitációs központok puszta fenntartása rengeteg közpénzt visz el. Ebben a hétéves költségvetési ciklusban 23 milliárd euró érkezik az országba, ami a GDP 3-3,5 %-a. Külföldön dolgozó honfitársaink hazautalásaival együtt bőven meg is van a – kormány által hatalmas eredményként feltüntetett – gazdasági növekedés.
Kormánypárti politikusok a propaganda-sajtón keresztül a gyűlölködést terjesztik, és alpári hangon ítélik el a kritikát megfogalmazókat. Olvastatok erről az Újszövetségben? Krisztus urunk a szeretetről beszél, meg a képmutatásról. A hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ítélkeztek, olyannal fognak fölöttetek is ítélkezni, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” … és így folytatja: „Képmutató! Vedd ki előbb a saját szemedből a gerendát, és csak azután láss hozzá, hogy kivedd embertársad szeméből a szálkát!”


A magyar szavaknak új jelentést adnak. Amit te feketének látsz, az náluk fehér. Nincsenek árnyalatok. Ami szerintetek korrupció az náluk alkotmányos költség. Nem csak a közpénz vesztette el közpénz jellegét, hanem az Alaptörvény is az alkotmány jellegét, az Állami Számvevőszék ellenőrző jellegét, az ügyészség a köz védelmének jellegét. Helyette a politikai-gazdasági bűnözőket védi. Ezért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez! A közpénzből fenntartott média a hatalom ellenőrzésének szerepét vesztette el. Ezerrel tolják az arcodba a hazugságokat. Ilyen médiát akartok? 


Hajnalban, titokban szállítanak el, és állítanak fel szobrokat, mert aljas tettüket maguk is szégyellik. Nagy Imre mártír miniszterelnököt már másodszor gyalázták meg hajnalban. A nemzetért hozott életáldozatának tisztelete azonban örökké megmarad a demokratákban.
A külpolitikánkat egy paprikajancsi intézi. Tudtok mondani egyetlen szomszédos országot, akivel jobb lett a viszony? Naponta belerúg valamelyik kancellárba, miniszterelnökbe vagy miniszterbe. Egész pályás a letámadás. Ilyen dumáért már kirúgták volna egy Vas megyei kocsmából. Volt itt már egy keleti nyitás és egy déli. Nem kellene végre nyugatra nyitni?
Nem megszüntetni, hanem láthatatlanná kívánják tenni a hajléktalanságot. Nem olvassák II. Szent János Pál pápát, aki ezt írta: „Ne feledjétek: a szegények az Egyház kincse, Krisztus rejtett jelenléte köztetek.” (II: János Pál: Breviárium nov. 15.)

Ne áltassuk magunkat: minden hónappal, ameddig ez a rezsim fönnáll, nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Előbb-utóbb összeomlik a NER, és itt marad nekünk egy kirabolt, erkölcsileg lepusztult ország. Lesz erőtök – tatárok, törökök, németek, oroszok és egy elbaltázott rendszerváltás után – ismét újjáépíteni? 
30 évvel ezelőtt március 15-én megtöltötték a szombathelyi főteret a demokraták. Eljött az idő, hogy március 15-én ismét megtöltsük.

Isten áldjon bennetek!
 

Szólj hozzá!

Egyeztetésre hívta a győri ellenzéki pártokat és civil szervezeteket a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület

„Eljött az ideje annak, hogy a civilek és a pártok egy asztal mellett ülve, személyesen is egyeztessenek” – áll a posztban.

Autót rongált, pofozkodott a szombathelyi nő

170 ezer forint kárt okozott a kocsiban.

Közel 100 millió forint lehet 2024-ben a parkolási bevétele a szombathelyi önkormányzatnak

Igaz a teljes költségvetést tekintve ez csak mogyoró, és nem is az árbevétel a fontos ebben az ágazatban.

Mínusz után plusz: jó éve van eddig a Győr Projekt Kft.-nek

Az év első felében zárva tartott uszodák miatt is jobban alakult a mérleg.

7,9%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

Októberhez viszonyítva átlagosan nem változtak az árak, azonban a járműüzemanyagok 3,6%-kal olcsóbbak lettek.

Fizetésemelést jelentett be a győri polgármester a GYHG-nál

18 százalékos fizetésemelés lesz januártól a kukás cégnél.

Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter gyorson a rövidpályás úszó Eb-n

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon.

Szabadhegyen is járt a Mikulás

A „Szabadhegyi anyukák - Győr” Facebook-csoport szervezett Mikulás-ünnepséget a Jereváni útra.

A legkisebb településre is elmennek a visszaváltott aludobozokért, üvegekért, PET-palackokért

Az alumíniumhulladék egyike a legértékesebb hulladékoknak, hiszen száz százalékban újrahasznosítható, begyűjtése pedig nemcsak gazdasági szempontból hasznos, de a környezet megóvását is szolgálja

Rátámadt a kalauzra a Szentgotthárd-Szombathely vonat egyik utasa

Ököllel ütötte és gáz spray-vel is lefújta.

Január 2-án kezdi meg a SZOVA értékesíteni a 2024-es szombathelyi parkolóbérleteket

A második lakossági bérlethez szükséges, hogy az autó forgalmijában a lakcím szerepeljen.

Lezárásra kell számítani a győri parkolóházak nyitott szintjein

Az Árpád és a Vásárcsarnok parkolóház nyitott tetőszintjeit lezárták.

Bunyó volt a vasi Mennyei megyeiben

Egy férfi a vendégcsapat játékosaként ököllel megütötte a hazai csapat egyik játékosát, majd a mérkőzés lefújását és szóváltást követően egy másik játékost arcon rúgott.

Itt a szombathelyi Mikulás-járat menetrendje

Egészen december 24-ig jár a különleges busz a városban.