Két cikluson keresztül volt Fideszes megyei közgyűlési elnök, de most már ő is kiakadt Orbánékra

Farkas Bazsi 2019-01-05 16:42:00
Markó Péter is felszólalt a pénteki tüntetésen. Itt a beszédének szövege.

Markó Péter szociológus, közművelődési szakember, címzetes főiskolai docens, két cikluson keresztül (1998-tól 2006-ig) volt a Vas megyei közgyűlés Fideszes elnöke - írja bevezetőjében a figyelszram blog. Polgári konzervatív gondolkodású politikusként fontosnak tartotta, hogy ő is felszólaljon a szombathelyi ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek által szervezett tüntetésen 2019. január 4-én, a helyi Fidesz iroda előtt.

Demokraták!


Ezt írja II. János Pál pápa január negyedikére a Breviáriumában: „Az ember nem élhet remény nélkül. Egyetlen ember sem élhet a jövő távlatai nélkül” Ezt a reményt és a jövőt vennék el tőlünk. Hagyjuk ezt? 
Közel 600 ezer tehetséges fiatal magyar menekült a hanyatló Nyugatra a reménytelenségben. Ez lenne a demográfiai katasztrófa sikeres megoldása? Igaz, a kormány örömére hazautalnak évente ezermilliárd forintnyi valutát, ami a GDP 3%-a. Gondoljátok, hogy a rabszolgatörvény visszacsábít közülük valakit? 


Azok beszélnek a munka alapú társadalomról, akik maguk fizikai munkát eddigi életükben egy percig sem végeztek. Jól van ez így? 
Ne higgyétek, hogy a rabszolgatörvényt a multik lobbizták ki. Nekik nem érdekük az agyonhajszolt munkaerő, aki nem képes versenyképes munkát végezni. A rabszolgatörvény a Fidesz-maffia munkaerőgondjait kívánja megoldani.
Van-e arra példa a világon, hogy kollégiumi szobatársak vezessenek egy országot? Ebben világelsők vagyunk. Az egyik vezeti a kormányt, és pillanatnyi érdekei szerint hozatja meg a törvényeket. A másik elnökletével fogadják el a törvényeket, és ez a másik egyre gyakrabban bünteti és alázza meg az ellenzéki képviselőket. A harmadik két kapás között aláírja a törvényt, aztán, ha valami panaszod lenne, elmehetsz az élethosszig kinevezett alkotmánybíróikhoz vagy a Szájer Józsi asszonyához, a Handó Tündéhez. A hatalom elválasztása miatt semmi szüksége nem volt a Viktornak felköltözni a várba, hisz benne olvadnak eggyé a hatalmi ágak.


Az erkölcsre hivatkoznak valami morális felsőbbrendűségi érzésből, aztán szétlopják az országot. Mondjátok meg: erkölcsös-e államosítani a termőföldet, aztán két év múlva szétosztani a csókosoknak? Már a Szombathelyi Tangazdaság is a Lőrincé, ahogy a sárvári állami gazdaság is. A két kezemen megszámolhatnám azokat, akiknél összegyűlt a földvagyon, a falusi ember meg nadrágszíj parcellákon túrja a földet, vagy napszámosa az új földbirtokosoknak. A népi írok meg forognak a sírjukban. Ez szerintetek a népi-nemzeti agrárpolitika?
Számolatlanul tűnnek el eurómilliárdok, miközben a stadionok, a kisvasutak, a termálvizes lórehabilitációs központok puszta fenntartása rengeteg közpénzt visz el. Ebben a hétéves költségvetési ciklusban 23 milliárd euró érkezik az országba, ami a GDP 3-3,5 %-a. Külföldön dolgozó honfitársaink hazautalásaival együtt bőven meg is van a – kormány által hatalmas eredményként feltüntetett – gazdasági növekedés.
Kormánypárti politikusok a propaganda-sajtón keresztül a gyűlölködést terjesztik, és alpári hangon ítélik el a kritikát megfogalmazókat. Olvastatok erről az Újszövetségben? Krisztus urunk a szeretetről beszél, meg a képmutatásról. A hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ítélkeztek, olyannal fognak fölöttetek is ítélkezni, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” … és így folytatja: „Képmutató! Vedd ki előbb a saját szemedből a gerendát, és csak azután láss hozzá, hogy kivedd embertársad szeméből a szálkát!”


A magyar szavaknak új jelentést adnak. Amit te feketének látsz, az náluk fehér. Nincsenek árnyalatok. Ami szerintetek korrupció az náluk alkotmányos költség. Nem csak a közpénz vesztette el közpénz jellegét, hanem az Alaptörvény is az alkotmány jellegét, az Állami Számvevőszék ellenőrző jellegét, az ügyészség a köz védelmének jellegét. Helyette a politikai-gazdasági bűnözőket védi. Ezért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez! A közpénzből fenntartott média a hatalom ellenőrzésének szerepét vesztette el. Ezerrel tolják az arcodba a hazugságokat. Ilyen médiát akartok? 


Hajnalban, titokban szállítanak el, és állítanak fel szobrokat, mert aljas tettüket maguk is szégyellik. Nagy Imre mártír miniszterelnököt már másodszor gyalázták meg hajnalban. A nemzetért hozott életáldozatának tisztelete azonban örökké megmarad a demokratákban.
A külpolitikánkat egy paprikajancsi intézi. Tudtok mondani egyetlen szomszédos országot, akivel jobb lett a viszony? Naponta belerúg valamelyik kancellárba, miniszterelnökbe vagy miniszterbe. Egész pályás a letámadás. Ilyen dumáért már kirúgták volna egy Vas megyei kocsmából. Volt itt már egy keleti nyitás és egy déli. Nem kellene végre nyugatra nyitni?
Nem megszüntetni, hanem láthatatlanná kívánják tenni a hajléktalanságot. Nem olvassák II. Szent János Pál pápát, aki ezt írta: „Ne feledjétek: a szegények az Egyház kincse, Krisztus rejtett jelenléte köztetek.” (II: János Pál: Breviárium nov. 15.)

Ne áltassuk magunkat: minden hónappal, ameddig ez a rezsim fönnáll, nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Előbb-utóbb összeomlik a NER, és itt marad nekünk egy kirabolt, erkölcsileg lepusztult ország. Lesz erőtök – tatárok, törökök, németek, oroszok és egy elbaltázott rendszerváltás után – ismét újjáépíteni? 
30 évvel ezelőtt március 15-én megtöltötték a szombathelyi főteret a demokraták. Eljött az idő, hogy március 15-én ismét megtöltsük.

Isten áldjon bennetek!
 

Szólj hozzá!

Brit tudósok szerint sehogy sem állítható meg az emberek öregedési folyamata

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberiség sosem találja majd meg az örök élet titkát.

Ilyen se volt mostanában: ellenzéki képviselő volt a GyőrPlusz Rádió vendége

Balla Jenő civil önkormányzati képviselő volt Herkely Ákos vendége szombaton az önkormányzati rádióban.

Jó hírek érkeztek Szalai Ádám állapotáról

Valószínűleg pályára léphet a németek elleni mérkőzésen.

Az összes bajnokiját elvesztette a Győr-Moson-Sopron megyei csapat

A megyei III. osztályú Újkér egyszer sem volt sikeres az évben. A csapatvezető szerint a lényeg az, hogy együtt voltak, és futballoztak.

Vasárnap: sok napsütés fátyolfelhőkkel

A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél.

Mától egy hónapra bezár a Nyugati pályaudvar

Július 17-ig kiemelt, átfogó karbantartásokat végeznek.

Orbán: Mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcosai

Szerinte manapság ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságunkért, mint egykoron a szovjetek ellen.

Verstappen nyerte az időmérőt

Ezzel pályafutása ötödik pole pozícióját szerezte meg.

Helyreállt a közlekedés az M1-esen

Mindkét forgalmi sáv járható Győr felé.

Már az idén odaadhatják a magyar utakat egy cégnek, rögtön 35 évre

Zsíros egyesség a láthatáron, de ki lesz a befutó?

Többé nem cseng ki

Az utolsó köztéri telefonfülkét is leszerelték Csehországban.

Szombaton is tombol a kánikula

35 fok is lehet délután.

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

van még itt cikk a témában:

Nem vicc: jön az Igazságtételi Bizottság, ami 11 év fideszes teljhatalom után fog "elmúltnyolcévezni"

A párhuzamos valóságban élők ismét csorgathatják a nyálukat, hiszen a "balliberális országfosztás" miatt erkölcsi gyóntatószéket állít fel a Fidesz-közeli CÖF.