Két cikluson keresztül volt Fideszes megyei közgyűlési elnök, de most már ő is kiakadt Orbánékra

Farkas Bazsi 2019-01-05 16:42:00
Markó Péter is felszólalt a pénteki tüntetésen. Itt a beszédének szövege.

Markó Péter szociológus, közművelődési szakember, címzetes főiskolai docens, két cikluson keresztül (1998-tól 2006-ig) volt a Vas megyei közgyűlés Fideszes elnöke - írja bevezetőjében a figyelszram blog. Polgári konzervatív gondolkodású politikusként fontosnak tartotta, hogy ő is felszólaljon a szombathelyi ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek által szervezett tüntetésen 2019. január 4-én, a helyi Fidesz iroda előtt.

Demokraták!


Ezt írja II. János Pál pápa január negyedikére a Breviáriumában: „Az ember nem élhet remény nélkül. Egyetlen ember sem élhet a jövő távlatai nélkül” Ezt a reményt és a jövőt vennék el tőlünk. Hagyjuk ezt? 
Közel 600 ezer tehetséges fiatal magyar menekült a hanyatló Nyugatra a reménytelenségben. Ez lenne a demográfiai katasztrófa sikeres megoldása? Igaz, a kormány örömére hazautalnak évente ezermilliárd forintnyi valutát, ami a GDP 3%-a. Gondoljátok, hogy a rabszolgatörvény visszacsábít közülük valakit? 


Azok beszélnek a munka alapú társadalomról, akik maguk fizikai munkát eddigi életükben egy percig sem végeztek. Jól van ez így? 
Ne higgyétek, hogy a rabszolgatörvényt a multik lobbizták ki. Nekik nem érdekük az agyonhajszolt munkaerő, aki nem képes versenyképes munkát végezni. A rabszolgatörvény a Fidesz-maffia munkaerőgondjait kívánja megoldani.
Van-e arra példa a világon, hogy kollégiumi szobatársak vezessenek egy országot? Ebben világelsők vagyunk. Az egyik vezeti a kormányt, és pillanatnyi érdekei szerint hozatja meg a törvényeket. A másik elnökletével fogadják el a törvényeket, és ez a másik egyre gyakrabban bünteti és alázza meg az ellenzéki képviselőket. A harmadik két kapás között aláírja a törvényt, aztán, ha valami panaszod lenne, elmehetsz az élethosszig kinevezett alkotmánybíróikhoz vagy a Szájer Józsi asszonyához, a Handó Tündéhez. A hatalom elválasztása miatt semmi szüksége nem volt a Viktornak felköltözni a várba, hisz benne olvadnak eggyé a hatalmi ágak.


Az erkölcsre hivatkoznak valami morális felsőbbrendűségi érzésből, aztán szétlopják az országot. Mondjátok meg: erkölcsös-e államosítani a termőföldet, aztán két év múlva szétosztani a csókosoknak? Már a Szombathelyi Tangazdaság is a Lőrincé, ahogy a sárvári állami gazdaság is. A két kezemen megszámolhatnám azokat, akiknél összegyűlt a földvagyon, a falusi ember meg nadrágszíj parcellákon túrja a földet, vagy napszámosa az új földbirtokosoknak. A népi írok meg forognak a sírjukban. Ez szerintetek a népi-nemzeti agrárpolitika?
Számolatlanul tűnnek el eurómilliárdok, miközben a stadionok, a kisvasutak, a termálvizes lórehabilitációs központok puszta fenntartása rengeteg közpénzt visz el. Ebben a hétéves költségvetési ciklusban 23 milliárd euró érkezik az országba, ami a GDP 3-3,5 %-a. Külföldön dolgozó honfitársaink hazautalásaival együtt bőven meg is van a – kormány által hatalmas eredményként feltüntetett – gazdasági növekedés.
Kormánypárti politikusok a propaganda-sajtón keresztül a gyűlölködést terjesztik, és alpári hangon ítélik el a kritikát megfogalmazókat. Olvastatok erről az Újszövetségben? Krisztus urunk a szeretetről beszél, meg a képmutatásról. A hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ítélkeztek, olyannal fognak fölöttetek is ítélkezni, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” … és így folytatja: „Képmutató! Vedd ki előbb a saját szemedből a gerendát, és csak azután láss hozzá, hogy kivedd embertársad szeméből a szálkát!”


A magyar szavaknak új jelentést adnak. Amit te feketének látsz, az náluk fehér. Nincsenek árnyalatok. Ami szerintetek korrupció az náluk alkotmányos költség. Nem csak a közpénz vesztette el közpénz jellegét, hanem az Alaptörvény is az alkotmány jellegét, az Állami Számvevőszék ellenőrző jellegét, az ügyészség a köz védelmének jellegét. Helyette a politikai-gazdasági bűnözőket védi. Ezért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez! A közpénzből fenntartott média a hatalom ellenőrzésének szerepét vesztette el. Ezerrel tolják az arcodba a hazugságokat. Ilyen médiát akartok? 


Hajnalban, titokban szállítanak el, és állítanak fel szobrokat, mert aljas tettüket maguk is szégyellik. Nagy Imre mártír miniszterelnököt már másodszor gyalázták meg hajnalban. A nemzetért hozott életáldozatának tisztelete azonban örökké megmarad a demokratákban.
A külpolitikánkat egy paprikajancsi intézi. Tudtok mondani egyetlen szomszédos országot, akivel jobb lett a viszony? Naponta belerúg valamelyik kancellárba, miniszterelnökbe vagy miniszterbe. Egész pályás a letámadás. Ilyen dumáért már kirúgták volna egy Vas megyei kocsmából. Volt itt már egy keleti nyitás és egy déli. Nem kellene végre nyugatra nyitni?
Nem megszüntetni, hanem láthatatlanná kívánják tenni a hajléktalanságot. Nem olvassák II. Szent János Pál pápát, aki ezt írta: „Ne feledjétek: a szegények az Egyház kincse, Krisztus rejtett jelenléte köztetek.” (II: János Pál: Breviárium nov. 15.)

Ne áltassuk magunkat: minden hónappal, ameddig ez a rezsim fönnáll, nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Előbb-utóbb összeomlik a NER, és itt marad nekünk egy kirabolt, erkölcsileg lepusztult ország. Lesz erőtök – tatárok, törökök, németek, oroszok és egy elbaltázott rendszerváltás után – ismét újjáépíteni? 
30 évvel ezelőtt március 15-én megtöltötték a szombathelyi főteret a demokraták. Eljött az idő, hogy március 15-én ismét megtöltsük.

Isten áldjon bennetek!
 

Szólj hozzá!

Önkéntes tűzoltónak állt az Ocho Macho dobosa

Egy 24 órás szolgálat hatására döntött így.

Felhős, szeles vasárnapra számíthatunk

Akár 25 fok is lehet napközben.

Kutatók Éjszakája Győrben: egyedül a SZTAKI szervezett programot

Szerelj közösen robotokkal a győri egyetemen jövő pénteken!

Kikapott az SZKKA a Debrecentől

A DVSC Schaeffler 29–25-re nyert az SZKKA vendégeként a női kézilabda NB I 2. fordulójában.

Hármat rúgott a Győr a Mosonmagyaróvárnak a kupában

Az NB III-as csapat otthonában mérkőzött a két csapat.

Szombathelyi ellenzéki jelöltek: Ne veszítsük el a lelkesedésünket!

Az előválasztás informatikai rendszerének összeomlása után kér elnézést, illetve buzdít kitartásra Czeglédy Csaba, Ungár Péter és Koczka Tibor.

Nem fért bele az ellenzéki előválasztás rajtja az M1 híradóba

Migránsok, oltás, Gyurcsány - ezek voltak délben a fő témák.

140 milliót költ az MTVA a dolgozói utaztatására

A Mauri Utazási Kft. idén meglehetősen sikeres volt a közbeszerzéseken.

Ezért nem tanúskodhat elgázolt gyermeke ügyében L.L. Junior

L.L. Junior kizárták elhunyt kisfia ügyéből, csak a hallgatóság soraiban foglalhat helyet a tárgyaláson.

A Dunántúlon szombaton lesz pár erős széllökés

Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben helyenként erős lökések kísérik.

Novembertől folytatódik a Balaton kotrása

Az egész térség vízellátórendszere felújításra és fejlesztésre szorul.

Szászhúszezer éves múltra nyúlhat vissza a ruhakészítés

Megtalálhatták a kutatók a ruhakészítés legrégebbi régészeti leleteit.

Hangoskodó juhok miatt költözött el Cristiano Ronaldo 6 millió fontos házából

A portugál sztár csupán néhány hetet töltött családjával az ingatlanban.

Ausztriában újra lehet telefonon beteget jelenteni

A már ismert korábbi, de júliusban hatályát vesztett intézkedés újbóli bevezetésére a koronavírusos megbetegedések gyorsan emelkedő száma miatt került sor.

van még itt cikk a témában:

Lemondott a sümegi kistérség éléről Végh László polgármester, de a helyi Fidesz elnöke maradt

Az intézményvezetői pozíciójáról szintén most lemondó élettársa hamis érettségije miatt botrányba keveredő Végh László mögül azért nem hátrált ki teljesen a Fidesz.

Továbbra is Simon Róbert Balázs a győri Fidesz elnöke

Két évre választották újra Simont a helyi Fidesz élére.