Két cikluson keresztül volt Fideszes megyei közgyűlési elnök, de most már ő is kiakadt Orbánékra

Farkas Bazsi 2019-01-05 16:42:00
Markó Péter is felszólalt a pénteki tüntetésen. Itt a beszédének szövege.

Markó Péter szociológus, közművelődési szakember, címzetes főiskolai docens, két cikluson keresztül (1998-tól 2006-ig) volt a Vas megyei közgyűlés Fideszes elnöke - írja bevezetőjében a figyelszram blog. Polgári konzervatív gondolkodású politikusként fontosnak tartotta, hogy ő is felszólaljon a szombathelyi ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek által szervezett tüntetésen 2019. január 4-én, a helyi Fidesz iroda előtt.

Demokraták!


Ezt írja II. János Pál pápa január negyedikére a Breviáriumában: „Az ember nem élhet remény nélkül. Egyetlen ember sem élhet a jövő távlatai nélkül” Ezt a reményt és a jövőt vennék el tőlünk. Hagyjuk ezt? 
Közel 600 ezer tehetséges fiatal magyar menekült a hanyatló Nyugatra a reménytelenségben. Ez lenne a demográfiai katasztrófa sikeres megoldása? Igaz, a kormány örömére hazautalnak évente ezermilliárd forintnyi valutát, ami a GDP 3%-a. Gondoljátok, hogy a rabszolgatörvény visszacsábít közülük valakit? 


Azok beszélnek a munka alapú társadalomról, akik maguk fizikai munkát eddigi életükben egy percig sem végeztek. Jól van ez így? 
Ne higgyétek, hogy a rabszolgatörvényt a multik lobbizták ki. Nekik nem érdekük az agyonhajszolt munkaerő, aki nem képes versenyképes munkát végezni. A rabszolgatörvény a Fidesz-maffia munkaerőgondjait kívánja megoldani.
Van-e arra példa a világon, hogy kollégiumi szobatársak vezessenek egy országot? Ebben világelsők vagyunk. Az egyik vezeti a kormányt, és pillanatnyi érdekei szerint hozatja meg a törvényeket. A másik elnökletével fogadják el a törvényeket, és ez a másik egyre gyakrabban bünteti és alázza meg az ellenzéki képviselőket. A harmadik két kapás között aláírja a törvényt, aztán, ha valami panaszod lenne, elmehetsz az élethosszig kinevezett alkotmánybíróikhoz vagy a Szájer Józsi asszonyához, a Handó Tündéhez. A hatalom elválasztása miatt semmi szüksége nem volt a Viktornak felköltözni a várba, hisz benne olvadnak eggyé a hatalmi ágak.


Az erkölcsre hivatkoznak valami morális felsőbbrendűségi érzésből, aztán szétlopják az országot. Mondjátok meg: erkölcsös-e államosítani a termőföldet, aztán két év múlva szétosztani a csókosoknak? Már a Szombathelyi Tangazdaság is a Lőrincé, ahogy a sárvári állami gazdaság is. A két kezemen megszámolhatnám azokat, akiknél összegyűlt a földvagyon, a falusi ember meg nadrágszíj parcellákon túrja a földet, vagy napszámosa az új földbirtokosoknak. A népi írok meg forognak a sírjukban. Ez szerintetek a népi-nemzeti agrárpolitika?
Számolatlanul tűnnek el eurómilliárdok, miközben a stadionok, a kisvasutak, a termálvizes lórehabilitációs központok puszta fenntartása rengeteg közpénzt visz el. Ebben a hétéves költségvetési ciklusban 23 milliárd euró érkezik az országba, ami a GDP 3-3,5 %-a. Külföldön dolgozó honfitársaink hazautalásaival együtt bőven meg is van a – kormány által hatalmas eredményként feltüntetett – gazdasági növekedés.
Kormánypárti politikusok a propaganda-sajtón keresztül a gyűlölködést terjesztik, és alpári hangon ítélik el a kritikát megfogalmazókat. Olvastatok erről az Újszövetségben? Krisztus urunk a szeretetről beszél, meg a képmutatásról. A hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ítélkeztek, olyannal fognak fölöttetek is ítélkezni, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” … és így folytatja: „Képmutató! Vedd ki előbb a saját szemedből a gerendát, és csak azután láss hozzá, hogy kivedd embertársad szeméből a szálkát!”


A magyar szavaknak új jelentést adnak. Amit te feketének látsz, az náluk fehér. Nincsenek árnyalatok. Ami szerintetek korrupció az náluk alkotmányos költség. Nem csak a közpénz vesztette el közpénz jellegét, hanem az Alaptörvény is az alkotmány jellegét, az Állami Számvevőszék ellenőrző jellegét, az ügyészség a köz védelmének jellegét. Helyette a politikai-gazdasági bűnözőket védi. Ezért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez! A közpénzből fenntartott média a hatalom ellenőrzésének szerepét vesztette el. Ezerrel tolják az arcodba a hazugságokat. Ilyen médiát akartok? 


Hajnalban, titokban szállítanak el, és állítanak fel szobrokat, mert aljas tettüket maguk is szégyellik. Nagy Imre mártír miniszterelnököt már másodszor gyalázták meg hajnalban. A nemzetért hozott életáldozatának tisztelete azonban örökké megmarad a demokratákban.
A külpolitikánkat egy paprikajancsi intézi. Tudtok mondani egyetlen szomszédos országot, akivel jobb lett a viszony? Naponta belerúg valamelyik kancellárba, miniszterelnökbe vagy miniszterbe. Egész pályás a letámadás. Ilyen dumáért már kirúgták volna egy Vas megyei kocsmából. Volt itt már egy keleti nyitás és egy déli. Nem kellene végre nyugatra nyitni?
Nem megszüntetni, hanem láthatatlanná kívánják tenni a hajléktalanságot. Nem olvassák II. Szent János Pál pápát, aki ezt írta: „Ne feledjétek: a szegények az Egyház kincse, Krisztus rejtett jelenléte köztetek.” (II: János Pál: Breviárium nov. 15.)

Ne áltassuk magunkat: minden hónappal, ameddig ez a rezsim fönnáll, nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Előbb-utóbb összeomlik a NER, és itt marad nekünk egy kirabolt, erkölcsileg lepusztult ország. Lesz erőtök – tatárok, törökök, németek, oroszok és egy elbaltázott rendszerváltás után – ismét újjáépíteni? 
30 évvel ezelőtt március 15-én megtöltötték a szombathelyi főteret a demokraták. Eljött az idő, hogy március 15-én ismét megtöltsük.

Isten áldjon bennetek!
 

Szólj hozzá!

A 35 éves Tankcsapdáról készített koncertfilmmel jelentkezik a Hajógyár

A filmben az interjúrészletek mellett 18 Tankcsapda-szám is elhangzik.

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A Magyar Értéktárba felvett új elemek közé tartozik a pápai sonka, és a déli harangszó.

Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították.

Balhé a győri belvárosban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki fényes nappal Győr belvárosában esett neki társának.

47 sértettet vert át egy szombathelyi internetes csaló

Olyan termékeket árult, amik nem is léteztek.

Kara Ákos gratulált Pintér Bencének

A fideszes képviselő Győr érdekében felajánlotta együttműködését.

A következő napokban beköszönt a kánikula

A déli vármegyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ne etessük a vízimadarakat!

Figyelmeztet a Magyar Madártani Társaság.

Hétfő este szúnyogot gyérítenek Győrben

Melegködös és ULV technológiával működő gyérítés is lesz.

Megölték a prostitúcióra kényszerített sértettet Győrben, a testét pedig elrejtették

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat egy házaspárral szemben.

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.