Keményen megizzasztotta Szijjártó Pétert a CNN riportere

Fehér Buda 2018-12-20 14:36:00
A rabszolgatörvénnyel és a CEU-val kapcsolatban is kemény kritikákat kapott.

Szijjártó Pétert Richard Quest, a CNN Quest Means Business című műsor riportere látta vendégül. A külügyminisztert azért hívták meg a műsorba, hogy többek között a rabszolgatörvényről kérdezzék, de bemutatták a múlt heti tüntetéssorozatot is, és a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt.

Quest ezután Szijjártóhoz fordult, majd rögtön azzal kezdte hogy senki sem hisz a Fidesznek, amikor azt mondják hogy a bíróságok megtarthatják a függetlenségüket. Szijjártó azzal kezdte a válaszát, hogy Magyarországon demokrácia van, mire Quest azzal kontrázott, hogy ez egy elég vitatható kijelentés, mert a tavaszi választásokon a kormány manipulálta a médiát és a választókat. "A választás eredményei kísértetiesen hasonlítanak arra, amiket a Szovjetunióban láttunk" - mondta a műsorvezető.

Szijjártó ezután eléggé vehemensen magyarázta el a kormány álláspontját, miszerint a 400 órás túlóra a dolgozók önkéntes döntése alapján történne, Quest kérdésére pedig azt válaszolta, hogy a túlórapénzeket természetesen az adott hónap végén fizetnék ki.

Megemlítették a CEU helyzetét is, amire Szíjjártó azt válaszolta, hogy minden amit Quest mond, az fake news, a CEU ugyanis Budapesten marad. Quest erre már csak annyit tudott kérdezni, hogy miért van az, hogy mindenki más téved, és csak a magyar kormánynak van igaza? A külügyminiszter ezt annyival zárta rövidre, hogy azért, mert ők hajlandóak szembemenni a liberális kormányokkal, amiért mindenki megveti őket. 

A teljes interjú itt látható:

Protests grow in Hungary over so-called "slave law"

Hungarian protesters are taking to the streets after the country passed a series of controversial laws, including a so-called "slave law" surrounding extra work hours for employees. Hungarian Foreign Minister Péter Szijjártó comes on QMB to defend Hungary's new legislation.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.