HIRDETÉS

Forrás: dr. Balázsy Péter hivatalos Facebook-oldala

Kemény kérdéseket szegezett az Éljen Szombathely! Balázsy Péternek

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 4. szerda, 16:30
Vajon fog válaszolni a szabadságon lévő megyei jegyző, aki a Fidesz polgármesterjelöltje?

Szerdán jelent meg egy furcsa interjú a nyugat.hu internetes portálon dr. Balázsy Péterrel, Vas megye főjegyzőjével, aki egyébként a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje Szombathelyen.

 

A 34 éves fiatal sok mindenről beszélt a portálnak, ám az nem derült ki a bensőséges beszélgetésből, hogy mégis mit szeretne tenni Szombathelyen. Pedig erre sokan kíváncsiak, nem véletlenül invitálta polgármesterjelölti vitára őt is Molnár Miklós (Pro Savaria), ám dr. Balázsy végül nem jelent meg az egyeztetésen.

 

Nemény András, az Éljen Szombathely! választási szövetség polgármesterjelöltje és Koczka Tibor jelenlegi alpolgármester, polgármesterjelölt elfogadta a felkérést. Ezekről ugyancsak nem kérdezett a nyugat.hu újságírója.

 

A portálon megjelent interjúval kapcsolatban az Éljen Szombathely! az alábbi sajtóközleményt juttatta el hozzánk:

 

"Balázsy Péternek a nyugat.hu internetes újságban megjelent interjújából sajnálatos módon a lényeg kimarad. Ezért az újságíró helyett mi tesszük fel a kérdéseinket:

 

1) Visszavonja a Fidesz Jordán Tamás díszpolgári címét vagy nem? Mellébeszélés helyett egyenes választ várnak a szombathelyiek.

 

2) Miért gondolja azt Balázsy Péter, hogy az önkormányzati képviselők vagy a polgármester képviselői keretét kampánycélokra kell elkölteni? Üzenjük Balázsynak, hogy az önkormányzat pénzét nem szabad kampányra használni. A képviselői keretből játszótereket, utcákat újítanak fel, vagy városrészi egyesületeteket, civileket támogatnak a képviselők. Sajnáljuk, hogy a polgármesterjelölt szerint a közpénz szabadon felhasználható a Fidesz kampányára.

 

3) Miért bújik el a vita elől? Mi lesz akkor majd vele, ha nem két vitapartnerrel, hanem 10-11 ellenzéki képviselővel kell majd megküzdenie? Sírva kirohan az ülésről?

 

4) Mikor tanulta el a többi politikustól azt a mérhetetlen arroganciát, hogy neki joga van eldönteni, melyik kérdésre méltóztatik válaszolni, és mi az a kínos kérdés, amire nem hajlandó válaszolni.

 

Végezetül tájékoztatjuk Balázsy Pétert, hogy a Gyöngyöshermáni Haranglábat Tóth Kálmán, a körzet képviselője - képviselői keretéből - újíttatta fel. Ő erre használta fel a keretét. A Harangláb körül lévő parkot, az ott élők folyamatos társadalmi munkával tartják rendben. Amikor Balázsy Péter szemetes parkról, és emblematikus helyszínről beszél, az ott élő – zömében idősebb – embereket, és a helyi közösség összetartó munkáját becsmérli.

 

Üzenjük Balázsy Péternek, hogy a város hagyományait és az időseket tisztelni kell!

 

Éljen Szombathely! Egyesület

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás