Kedden behavazódik az ország fele

Vágvölgyi Bálint 2019-01-21 20:02:00
A közútkezelő készül.

Több megyére figyelmeztetést adtak ki keddre a havazás miatt. A Magyar Közút a téliesebb útviszonyokra figyelmeztet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a késő esti óráktól dél, délnyugat felől ismét csapadékzóna érkezik, amelyből a déli tájakon újfent előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Kedd hajnalig nagyjából 2 centiméteres hóréteg alakulhat ki a Pécs-Békéscsaba vonaltól délre.

Kedden napközben tovább halad a csapadékzóna egyre inkább kelet, északkelet irányába. Kedd estig a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonalig lehet havazásra számítani, összességében 10 centiméternyi hóréteg is kialakulhat. A déli, délkeleti határvidéken akár 10 centiméternél több hó is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás miatt.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de az eleinte derült, havas északkeleti tájakon jóval hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulnak.

A közútkezelő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Közút továbbra is 12 órás váltott műszakokban, minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási és síkosság-mentesítési munkákon fog dolgozni, de a folyamatos havazás idején - egyes térségekben - időszakosan téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell készülniük az autósoknak.

A munkákat ütemezetten, először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a településeket összekötő mellékutakon, végül az alacsony forgalmú bekötőutakon végzik.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy csak a téli közlekedésre alkalmas abroncsokkal és megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak.

(via MTI)

 

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.