Kecskeméten kapott ki a Körmend

Vágvölgyi Bálint 2019-02-01 20:05:00
Az utolsó pillanatig voltak izgalmak.

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 88-85 (18-23, 19-17, 29-22, 22-23)

Bajnokság, 18. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Frányó P., Kulcsár T.

KTE: Dimics 11/3, Wittmann 17/12, Green 14, Dramicsanin 15/6, Karahodzsics 9/3. Csere: Djeraszimovics 12/6, Mészáros M. -, Kucsera 6/6, Molnár M. 4.

Körmend: Bradford 14/6, Németh Á. 11/3, Price 19/9, Hammonds 11/3, Delas 7. Csere: Thames 13/6, Ferencz 3/3, Csorvási 7.

Érdekes és nehezen megtippelhető mérkőzésnek ígérkezett a KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend összecsapása a bajnokság 18. fordulójában. Október végén a körmendiek egy pontos hazai győzelemnek örülhettek a KTE ellen, amikor 80-79-re nyertek.

Remekül kapta el a rajtot a Körmend, két és fél perc után 9-2-re vezetett - kezdi tudósítását a BB1, kosaras szakportál. A kecskemétieknek nem ment jól a pontszerzés ebben a szakaszban, az 5. percben Djeraszimovics triplája hozta fel 9-13-ra őket. Végig magabiztosabb volt a negyedben a vendég csapat. Ennek ellenére a 9. percben Karahodzsics duplájával két pontnyira megközelítette a Forray-legénység a vasiakat, ám a játékrészt az első félidőben extrán játszó Thames triplája zárta (18-23).

A padról beszálló amerikai irányító záró hármasa után öt ponttal indította a második etapot, így hamar 18-28-at mutatott az eredményjelző. Nem esett sok sok kosár, de a KTE kezdett magára találni. Fokozatosan közelítette a Körmendet, majd Wittmann, Kucsera és Karahodzics hármasai után a vezetést is átvette. A vendégek azonban nem fagytak le teljesen, előbb egyenlítettek, majd Ferencz és Delas kosaraival a vezetést is visszavették a félidőre (37-40).

Pillanatok alatt fordított a Kecskemét, a 25. percben a vendégek örülhettek az egálnak Price triplája után. Ezután felváltva vezettek a csapatok, de egy pontnál egyik félnek sem sikerült jobban meglépnie percekig. Végül Wittmann extrája jelentette a a különbséget a negyed végére. Két triplájának köszönhetően négy pontos hazai előnyről indult az utolsó játékrész (66-62).

Mindent megpróbált Matthias Zollner csapata a felzárkózás érdekében, de a lila mezesek részéről mindig jött egy válasz. A 33. percben Hammonds triplája után 70-68 volt az állás, de rögtön érkezett a válasz Dramicsanintól. A próbálkozásoknak meglett a gyümölcse, mert a 37. percben Bradford zsákolása után már a Körmendnél volt az előny. Ahogy az várható volt, a vége nagyon izgalmasan alakult. A büntetőző párharcból végül a Kecskemét jött ki jobban, így Forray Gábor csapata nyerte az idegek csatáját (88-85).

Szólj hozzá!

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.

Miről ismerhetjük fel a minőségi CBD olajat?

Amikor valamilyen táplálékkiegészítővel, illetve annak a szedésének a gondolatával kacérkodunk, akkor lényeges kérdés az is, hogy hogyan válasszuk ki azt a konkrét terméket a sok közül, amit majd fogyasztani fogunk.