Fotó: Vágvölgyi Bálint

Kaposváron folytatná jó sorozatát a Falco

Vágvölgyi Bálint
2020. január 18. szombat, 08:27
Ivkovics a szombathelyi kosárszerető társadalmat dicsérte, akik összefogtak és „polgárháború” nélkül támogatják a kosárlabdát.

Szombaton Kaposváron folytatja szereplését a bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. A somogyiak emlékezetes mérkőzést játszottak a legutóbbi fordulóban, 113-102-re nyertek Egerszegen, míg a listavezető szombathelyiek zsinórban négy győzelemnél tartanak a magyar bajnokságban. A két szakvezető a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a mérkőzés előtt.

 

Sztojan Ivkovics, a Kaposvári KK szakmai igazgatója: Ez a legszebb meccs a szezonban. Át tudom érezni a Falco fáradtságát, fájdalmát és azt a nyomást, ami most rajtuk van, hogy minden meccsen ők a favoritok. Ez azonban csak papíron van így, nekünk természetesen a célunk a győzelem ezen a mérkőzésen is. Tiszteljük őket, gratulálunk az eddigi eredményeikhez és szurkolunk nekik a továbbiakban is a nemzetközi porondon, akárcsak a magyar kosárlabda társadalom egésze. Büszke vagyok a szombathelyiekre. Nemcsak a klubra, az egész szombathelyi társadalomra, amely összefogott és „polgárháború” nélkül támogatja a kosárlabdát. Rendkívül egységesek ebben a kérdésben, ez mindenki számára mintapéldaként szolgálhat. A szakmai elemzésekbe ennél jobban felesleges belemennem, azt a szakértő (cucikák) így is-úgy is jobban megmondják nálam. Mindenki egészséges nálunk, kisebb nagyobb problémáink voltak, de aki pályára lép az nálunk egészséges játékosnak minősül.

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Újabb kemény meccs vár ránk idegenben. Csak egy napunk volt felkészülni rá, de ez nem is lényeg, hiszen ezzel már együtt élünk egy ideje, természetesen most is, mint minden meccsen, nyerni akarunk. Pontosan tudjuk, ha nem vagyunk elég koncentráltak, nem vagyunk fejben tiszták, akkor problémáink lehetnek. A Kaposvár egy rendkívül támadó orientált csapat, a legutóbbi két meccsén több mint 100 pontot átlagolt. Ezt nem szabad nekünk megengednünk. Készen kell állnunk védekezésben, mint mindig, most is ez lesz a kulcs. Bonnban szörnyű volt a védekezésünk, ez volt az oka a gyenge teljesítményünknek, ezen minél gyorsabban javítani akarunk. Harcolni fogunk, ebben biztos vagyok, és a legjobbunkat fogjuk hozni, hogy győzelemmel térjünk haza Kaposvárról, de biztos, hogy nehéz lesz.

 

Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 16. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna, szombat, 18:00
V.: Földházi T., Nagy V., Török R. (Dernei G.)

Kaposvár: Krnjajski - Norfleet - Ponjavics - Dramicsanin - Lalic.

Falco: Váradi - Perl - Benke - Washington - Reddic.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás