A tavalyi megemlékezés. Fotó: Bonyhádi Zoltán

Jubilál a Horváth Zoltán Emléktorna

Vágvölgyi Bálint
2019. szeptember 10. kedd, 12:56
Az utolsó pillanatban változott a program.

Csütörtökön és pénteken jubileumi, tizedik alkalommal rendezik meg a Horváth Zoltán Emléktornát Szombathelyen, erről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - írja a BB1.hu.

 

Gráczer György, a bajnokcsapat ügyvezetője elmondta, az utolsó pillanatban változtatniuk kellett a torna menetrendjén.

 

– Megint eltelt egy év, ez már a tizedik, jubileumi torna lesz. Idén három külföldi csapat érkezik, Romániából a Temesvár, Szlovákiából a Révkomárom, Ausztriából pedig a Bécs. Az utolsó pillanatban megváltozott a torna menetrendje, az osztrákok kérését tiszteletben tartva fél 5-kor Temesvár-Bécs, 7-kor pedig Falco-Komarno mérkőzések lesznek. Remélem, hogy minden csapatnak a felkészülését jól szolgálja majd a torna. Ami a Falcót illeti: a nyáron hat új játékos érkezett hozzánk, Benke és Filipovity személyében két válogatott, rajtuk kívül az utánpótlás-válogatott Krivacsevics, akinek az édesapja legendás Falco-játékos volt, az első és a másodosztályban is rengeteget segített nekünk. Melléjük három új légióst kellett igazolnunk, miután csak Reddicet tudtuk megtartani a tavalyiak közül. Sajnos csak augusztus 20-án tudott összeállni a keret, amikor a válogatottak visszatértek hozzánk. Bízom benne, hogy ez a rövid idő is elég lesz a szeptember 17-i, Nagyvárad elleni tétmeccsig, hogy összeszokjon és olyan erőt mutasson a társaság, ami a továbbjutáshoz elég lesz – idézte Gráczer György ügyvezetőt a kosaras szakportál.

 

Váradi Benedek, a Falco csapatkapitány ellmondta, a felkészülési időszakban a szakmai stáb dupla-terhelést szánt a játékosoknak.

 

– Nekem játékosként ez lesz a nyolcadik emléktornám. Nagyon fontosnak tartom, hogy „Cece” emlékét tovább őrizzük, és hogy az utánpótlás-játékosok is tudják, milyen kiváló emberre is emlékezünk ilyenkor. Fiatalabb koromból nekem is van egy kellemes, személyes tapasztalatom vele kapcsolatban, amikor az egyik sportkarácsonyon találkoztam vele. Rendkívül jó embert ismertem meg a személyében. Ami pedig a mérkőzéseket illeti: nekünk ez a két találkozó lesz az utolsó felmérőnk a Bajnokok Ligája-selejtezők előtt, biztos vagyok benne, hogy idén is jól szolgálja majd a felkészülésünket. Kicsit talán most még fáradtabbak vagyunk, a szakmai stábunk tudatosan úgy állította össze az edzéseinket, hogy kiderüljön, terhelés alatt, fáradtan is mit tudunk kiadni magunkból. Ennek azért is van jelentősége, mert edzőink az egész bajnokságra való felkészülést tartják szem előtt. Ma is játszunk egy zárt kapus mérkőzést a Sopronnal, majd csütörtökön és pénteken jön a torna, aztán kicsit pihenő, és persze készülünk a Nagyváradra.

 

Szeretnénk Cece emlékére mindent kiadni magunkból, bízom benne, hogy a szurkolóink is szép számmal kilátogatnak a mérkőzésekre, és Cece emlékére olyat tudunk alkotni, amire mi is és a drukkerek is büszkék lehetnek.

 

    A X. Horváth Zoltán Emléktorna programja

   

2019. szeptember 12. csütörtök

  • 16:30: Viena OC Timberwolves (osztrák) – Baschet SCM Timisoara (romániai)
  • 18:15: Megemlékezés, megnyitó
  • 19:00: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MBK Rieker COM Therm Komarno (szlovákiai)

 

2019. szeptember 13. péntek

  • 16:30: Mérkőzés a harmadik helyért
  • 19:00: Mérkőzés az első helyért
  • Eredményhirdetés

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás