HIRDETÉS

Jótékonysági farsangi bulit és süteményvásárt tartanak Szombathelyen, a megszokott városi bál helyett

Varga Mátyás
2020. január 14. kedd, 15:53
A bálból származó bevételét a FÉHE Nonprofit Kft. és a Markusovszky Kórház gyermekosztálya kapja.

A mai sajtótájékoztató keretében Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy a korábbi évektől eltérően idén nem tartanak városi bált. Viszont az Agora új vezetése és az Önkormányzat már most elkezdte a jövő évi bál szervezését, ami a korábbiaktól eltérő módon nem egy zárt, hanem egy nyitott rendezvény lesz. Ezt pótolandó,

 

február 7-én egy jótékonysági farsanggal egybekötött sütemény vásárt rendeznek a Városházán.

 

Az Éljen Szombathely a választási ígéretei között ugyanis szerepelt az, hogy ők egy nyitott városházát szeretnének megteremteni, hogy a szombathelyiek is magukénak érezhessék az intézményt. 


A három hét múlva, pénteken tartandó esemény délután 3 órától kezdődik és kifejezetten a gyerekeket célozzák meg vele a szervezők.  Viszlayné Pavelkovits Petra, rendezvényszervező elmondta, hogy a rendezvényre a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskolája konyhája, valamint  az önkormányzat dolgozói készítik a süteményeket.

 

A becsületkasszás rendszerben megvásárolható édességekből származó bevételt, a FÉHE Nonprofit Kft., és a Markusovszky Kórház gyermekosztálya fogja megkapni. 

 

A rendezvényen lesz kézműves sarok, ahol a gyerkőcök különféle farsangi maszkokat készíthetnek, 5 órai kezdettel pedig egy ingyenes előadás keretében tekinthetik meg a Mesebolt Bábszínház jóvoltából a Lenka és a tündér című előadást. Arról pedig, hogy a gyerekek ne száradjanak ki a nagy lótás-futásban, kakaóbár és a laktózérzékenyek számára teasarok gondoskodik a megfelelő folyadékbevitelről. 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás