Fotó: Vágvölgyi Bálint

Jordán Tamás újra császár lesz a Karneválon

Farkas Bazsi
2019. július 23. kedd, 11:32
108 millió forint az idei költségvetése a programnak.

Augusztus 20-25 között rendezik meg idén a Savaria Karnevált. Az újkori históriás játékok történetében ez lesz a 20. Összesen 397 program, 20 helyszín, 33 borász, 65 vendéglátó és 2 pálinkás fogadja majd a vendégeket - mondták el a szervezők a mai karneváli sajtótájékoztatón. 

 

Az idei programokra 108 millió forint megy majd el. Ehhez 55 milliót adott az önkormányzat, a többit pályázati úton szerezte a Karnevál. Ez a költségvetés egyébként több, mint, amit a tavalyi programokra el tudott költeni a szervezőség, de kevesebb, mint amennyi a 2017-es Karneválra jutott. 

 

Tavaly országos botrány volt abból, hogy a szervezők politikai nyomásra eltávolították a felvonulás élén másfél évtizede Claudius császárt alakító Jordán Tamás színház igazgatót.

 

 

Idén azonban Jordán ismét a városalapítót alakíthatja a menet élén.

 

Mellette még, az ókori Savariában járt, három másik császárt is megszemélyesítik. Hogy őket kik alakítják majd, arról a szervezők később számolnak be. 


A szervezők elmondták, hogy sok régi programhoz ragaszkodnak, mivel ez adja meg a Karnevál nívóját, de sok újdonságot is behoznak. A Batthyány utcában lesz gasztro udvar, itt többek között Rácz Jenő chéf és a gladiátorok is főznek majd. 

 

Az idei Karnevál már környezetbarát lesz. A szervezők megpróbálják minimálisra csökkenteni a hulladéktermelést, ezért sok helyen a római kort idéző cserép pohárból lehet majd inni, illetve a szemetet is szelektíven gyűjtik majd.

 

A felvonuláson 8-900 ember vesz részt. A közönség pedig ismét láthatja majd az olasz zászlóforgatókat, de az ország összes gólyalábasa is itt lesz.

 

Az idei Karneválon megpróbálnak majd több hangsúlyt fektetni a középkorra. 

 

A 20. karnevál születésnapi meglepetés fellépőjét szombaton este a Fő téri nagyszínpadon kapják meg a karneválozók. 


A megnyitó csütörtökön 20 órakor lesz a Fő téren.

 

Ha a részletes programokat néznéd meg, akkor klikk a Savaria Karnevál hivatalos weblapjára

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás