Jobbik: több figyelmet a kistelepüléseknek!

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 9. hétfő, 19:00
Bana Tibor szerint a Fidesznek nem számítanak az ilyen falvakban élők.

A kistelepülések helyzetének javítását szorgalmazta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, aki szerint a Fidesznek nem számítanak az ilyen falvakban élők.

 

Azt hangsúlyozta: pártja fontosnak tartja, hogy javuljon az élet minősége azon a több mint ezer településen, ahol a lakosságszám nem éri el a fél ezret még akkor is, ha a népesség alig három százaléka lakik ezeken a helyeken. Ezeknek az embereknek az esélyeit is közelíteni kell a többiekéhez, hiszen "nem szabad erre mennyiségi kérdésként tekintenünk" - érvelt Bana Tibor.

 

Az ellenzéki politikus szorgalmazta, hogy mihamarabb teljesedjen ki a kormányzat által ígért, minden településen ingyenes wifi-szolgáltatást biztosító program, napi egy-két járat helyett pedig használható tömegközlekedési rendszert kapjanak a kisebb falvak. Azt is igényeik között említette, hogy állítsák helyre az önkormányzatiságot, amely szerinte a kistelepüléseken csonkult az utóbbi években a legnagyobb mértékben.

 

Bana Tibor lényeges feladatnak nevezte, hogy sikerüljön megállítani a fiatalok elvándorlását a kistelepülésekről. Lehetséges eszközként említette, hogy az eddiginél kedvezőbb feltételekkel pályázhassanak az itt élők, hogy újabb munkahelyek jöhessenek létre a falvakban.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás