A bajnokságban tovább menetel a Falco

Vágvölgyi Bálint 2020-12-18 18:24:00
A sárga-feketék 100 pont fölé jutottak Jászberényben.

Egyelőre még újonnan igazolt légiósai nélkül fogadta a szerdán még Zaragozában Bajnokok Lihája mérkőzést játszó Falcót a Jászberény csapata az élvonal 14. fordulójában, míg a vendégek Benke Szilárdot voltak kénytelenek nélkülözni.

A találkozó első pár percében jól tartották magukat a hazaiak, de aztán egyre jobban lépett el a Szombathely (11-20). A belső posztokon vékony jászberényiek nem tudták tartani a Bruinsma-Searcy-Lake hármast a festékben, akik a csapatuk harminchárom negyedbeli pontjából húszat szereztek - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. Mindenképp érdemes azonban kiemelni a jászságiaktól a fiatal Filipovics játékát, aki kellemetlen, hosszan tartó sérülése ellenére igyekezett megmutatni magát (7 pont az első tíz percben). 20-33.

Bár a második felvonás elején volt lehetősége tíz alá is bejönnie a fehér-mezeseknek, végül tovább növelte előnyét Gasper Okorn alakulata (22-45). A palánk alatt továbbra is tarthatatlan volt a Falco, tizenöt perc elteltével már tízzel nyerték a lepattanócsatát. A vendégeknél Kovács Benedek igyekezett kihasználni a kapott lehetőséget és bizonyítani a mesterének, aki már nyolc pontnál járt a nagyszünetben. Habár volt már harminc is közte, faragott a hátrányából a Jászberény, többek között Katona utolsó másodpercben, egy lábról eleresztett palánkos hármasának. 36-59.

A fordulás után is megtett minden tőle telhetőt a JKSE, de ha esetleg kicsit közelebb is jött volna, akkor a szombathelyiek 2-3 percre felpörgették a tempót és őrizték a magabiztos, harminc körüli előnyüket. Gasper Okorn odafigyelt a rotációra is, senkit sem játszatott túl, a harmadik felvonásban Andersonon – ő is 9:37-nél járt – kívül minden játékos átlépte a tíz játszott percet. Így is működött a kémia, csapatszinten 27 gólpasszt osztottak ki a záró etap előtt. 57-85.

Az utolsó negyed emlékezetes momentumaihoz tartozik, hogy Donaldson triplájával feljött húszra a Jászberény, valamint Váradi Benedek tripla-duplát ért el (10 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz), ami a magyar mezőnyben ritkaságszámba megy. Összességében nem forgott veszélyben a sárga-feketék nagyarányú győzelme. A Falco két nappal a Bajnokok Ligája mérkőzése után a fiataljait sokat játszatva, simán hozta a papírformát a továbbra is nagy gondokkal küzdő Jászberény ellen, amelyben a következő találkozón már játszhat a két új igazolás, Coleman és Kinney. 81-108.

Jászberényi KSE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 81-108 (20-33, 16-26, 21-26, 24-23)

JKSE: Donaldson 25/15, Katona 10/6, Brbaklics 14/6, Füzi 10/3, Filipovics 13. Cserék: Kaszás 6, Kovács A. -, Tóth. -, Kovács V. 3/3, Szalkai -.

Falco: Váradi 10, Doktor 4, Milosevics 7/6, Bruinsma 18, Searcy 14. Cserék: Anderson 3/3, Perl 9/3, Kovács 17/6, Dancsecs 3/3, Lake 23.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.