Nagyon megverte a Körmend a Jászberényt

Vágvölgyi Bálint 2020-12-05 18:10:00
Majdnem 30 lett közte.

A feldobásnál a labdát a vendégek hozták el. Másfél perc után született meg az első kosár, melyet a körmendiektől Thames szerzett, de Brbaklics gyorsan kiegyenlített - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.  Az első öt perc után 7 ponttal vezetett a vendégcsapat. (6-13) A vasiak nagyszerűen támadtak, legtöbbször sikeresen fejezték be az akciókat, Ferencz kétszer is betalált távolról; védekezésük is jól működött, össze is hoztak egy 0-9-es futást. Az utolsó másfél percben egészpályás védekezésre váltott a vendégcsapat. Donaldson egy bravúros triplát eresztett el a negyed vége előtt 10 másodperccel, utána még egy támadásra volt ideje a körmendi gárdának, de nem tudták kihasználni. 13-24

A második etapban az első kosarat Oroszi szerezte meg sikeres triplájával. Némi izgalmat az “hozott”, hogy Kisst csúnyán lefaultolta Filipovics, amiért a bíró sportszerűtlent ítélt. Kiss mindkét büntetőt kihagyta. A körmendi gárda eladott egy labdát, Ruják használta ki a lehetőséget. Williams is betalált távolról, majd egy jó védekezés után, egy keresztpasszt hoztak el, a vendégcsapat támadhatott újra, de pontot nem sikerült szerezniük. Williamstől a labdát Kaszás szerezte meg, melyet Donaldson tudott érvényesíteni a támadás végén. Három perccel a negyed vége előtt a vendégek időt kértek, a következő támadásban Oroszi kintről betalált. Mint az első negyed végén, az utolsó másfél percre a körmendiek átálltak egészpályás védekezésre. A hazaiak is változtattak zóna védekezésre a negyed utolsó percében.  30-47

A szünet után a mérkőzés Taylor zsákolásával folytatódott. A Körmend az első két percben 0-7-es futást csinált, mely miatt a jászberényiek kénytelenek voltak időt kérni, de ez hiába volt, hiszen majdnem három perc múlva újra időkérésre kényszerültek, mivel egy 2-10-es futást vittek véghez a vendégek. (32-64) Tóth még a vendégektől betalált közelről, majd jött egy két perces periódus, mely során a csapatok kihagytak kosarakat vagy eladták a labdát; ezt a kosármentes periódust egy eladott labda utáni támadás során Fűzi törte meg triplájával. Katona betalált távolról, de a vendégektől Balogh és Tóth közelről ellensúlyozták ezt, majd Fűzi ismét betalált kintről. Még a negyed végéig pár támadási kísérlet lezajlott, de az összes sikertelen volt, így jelentős fölénnyel, pontosan 33 ponttal vezetett továbbra is a körmendi csapat. 41-74

Az utolsó etap Ruják kosarával folytatódott, a vendégek egészpályás letámadással védekeztek már a negyed elején. Katona kis időn belül kétszer is sikeresen betalált a hármasról, majd egy fault után Ruják újra közelről betalált. A hazaiak nagyszerűen védekeztek, így hibázott is a vendégcsapat és egy labdát passzolás során kidobtak a pályáról. Mócsán a jászberényiek hibáit kihasználva egyszer kintről és egyszer bentről is betalált, mellette még Mosley bentről sikeresen fejezett be egy támadást, és ekkor a jászberényiek időkéréshez folyamodtak. Védőlepattanó után Mosley rendezetlen védelem ellen betört, de kihagyta, majd Kiss leszedte, akit faultoltak. A vonalhoz állva mindkét büntetőt érvényesítette. A negyed közepekor 32 pontos volt a különbség a Körmend javára. (53-85) Füzi a negyed hatodik percében 5 pontot dobott, de erre Mosley válaszolt is. A negyed utolsó 3 percében a vendégek zóna védekezést választottak, amivel egy pillanatra meg is zavarták a hazaiakat. A vendégek az utolsó támadásaikat hosszan játszották, majd az utolsó másfél percben Kaszás faultolt Mosley-val szemben. Mosely mindkét büntetőt bedobta és még a hazaiaktól egy tripla kisérlettel próbálkozott Katona, de hiába; nem sikerült neki.


Jászberényi KSE - Egis Körmend 64-93 (13-24, 17-23, 11-27, 23-19)

Bajnokság, 12. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Benczur T., Csabai-Kaskötő B., Fodor A. (Hartyáni Zs.)

Jászberény: Donaldson 15/3, Ruják 7/3, Filipovics -, Brbaklics 6, Rékasi 2, Csere: Katona 13/9, Füzi 17/9, Kaszás 2, Szőke 2, Tóth T. -.

Körmend: Thames 8, Mócsán 11/3, Ferencz 11/9, Durázi -, Taylor 14, Csere: Mosely 11, Williams 11/3, Tóth 10, Kiss 4, Oroszi 8/6, Balogh 2.

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.