Elítélte a bíróság az alsóújlaki fiatalt, mert részegen lopott autót

Varga Mátyás
2019. december 5. csütörtök, 14:49
Személyiségzavarral küzd az elítélt.

A Szombathelyi Járásbíróság két rendbeli jármű önkényes elvétele bűntette és egy rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, 10 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a többszörös visszaeső, 25 éves vádlottat.


A járművezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2018. augusztus 9-én Alsóújlakon bement egy családi ház udvarára, a sértett engedélye nélkül beült az ott lévő Fiat Unoba, majd azt a benne lévő indítókulccsal beindította és közepes fokban ittasan Vasvárra indult, útközben a 8-as főút mellett lévő egyik benzinkútnál kanyarodás közben a vízelvezető árokba csúszott. Egy hónappal később szintén Alsóújlakon jogtalanul elindított egy családi ház előtt leállított MTZ gyártmányú mezőgazdasági vontatót, majd az körülbelül 200-300 méter után lefulladt.


A vádlottnak kevert személyiségzavara van, szellemi leépülésben szenved, amelyek a cselekmények elkövetésekor is fennálltak. Ez a kóros elmeállapota a cselekmények következményeinek felismerésében, a felismerésnek megfelelő cselekvésben közepes fokban korlátozta.
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás