Szombathelyi zenekarok figyelem, vár a Jam Music - Öröm a zene 2020!

Székely Zoárd
2020. január 22. szerda, 10:42
Negyedszer rendezik meg az Amatőr Zenei Tehetségkutató.

Kedd délelőttre kaptunk meghívást a Jam Music - Öröm a Zene című országos tehetségkutató verseny sajtótájékoztatójára. A Vas megyei kvalifikáció főszervezője, Holdosi Attila szívélyesen fogadott minket a szombathelyi Jam Music Hangszerüzletben, ahol részletesen beszámolt a részletekről. A programot Doma Bence (gitár, ének) előadása nyitotta.

 

A verseny feltételei: 

  • csak saját szerzeménnyel indulhatnak a zenekarok

  • legalább egy dalnak magyarul kell elhangoznia

  • nincs megszabva stílusirányzat, az egyetlen kikötés, hogy hangszeres produkció legyen

  • nincs nevezési díj, a részvétel ingyenes

  • nincs életkori megkötés, bárki jelentkezhet


Attila elárulta, hogy a tehetségkutató során a zsűri nem a showműsort veszi figyelembe (ahogy más, tévés produkcióknál szokás) hanem a zenei értékekre kíváncsiak. Legfőbb céljuk az új zenekarok felkarolása, akik később fellépési lehetőséget kaphatnak a Végállomás Klubban, akár saját koncert, akár előzenekar formájában. A szervezők január végéig várják a jelentkezőket, elsősorban Vas megyei zenekarokat keresnek, de a szomszédos megyéből érkezők elől sem zárkóznak el. 

 

A verseny győztese indulhat a Music Expon, az Öröm a Zene 2020. októberi döntőjén, ahol a fődíj 3 millió forint - ebből 1 millió forint hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzési támogatás, 2 millió pedig klipforgatásra, hangfelvételekre és koncertekre fordítható. 

 

Ezen kívül idén is kiosztják majd a verseny legtehetségesebb zenészének szánt Újfalusi Gábor Díjat, melyet a 2015-ben elhunyt "örökös zsűrielnök" tiszteletére alapítottak. A korábbi évek díjazottjai: Paukovics Gergely (2017, Eticatt - gitár), Kecskés Tamás (2018, Smoking Frog - dob) és Jánny Dominik (2019, Eticatt - dob).

 

Attilától megtudtuk, hogy a zsűri 4 szempont alapján értékeli az adott zenekar produkcióját:
 

  • hangszeres tudás: 0 - 10 pont

  • szöveg, mondanivaló: 0 - 10 pont

  • színpadi összkép: 0 - 10 pont

  • eredetiség, egyediség: 0 - 20 pont

 

Az idei zsűritagok: Andrásik Remo (zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára), Siklósi Örs (az AWS énekese) és Prieger Szabolcs (zenész, dalszerző, Anima Sound System).

 

2020. február 23-án már egy harmadik helyszínen, a 26. életévét betöltő Végállomás Klubban várják sok szeretettel az érdeklődőket. A belépés ingyenes, délután 1 órától egészen estig tart a rendezvény.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás