Illusztráció / fotó: Pixabay

A lakásba érve rögtön ütött a rabló Kőszegen, majd összeszedegette az ottlakó ismerőse pénzét és értékeit

Nagy Donát
2019. december 10. kedd, 15:26
A fürdőszobaablakon jutott ki az áldozat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú férfi ellen, aki erőszakkal elvette egy ismerőse értékeit 2018 októberében, Kőszegen - adta hírül a Vas Megyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a vádlott éjfél körül csengetett be az egyik társasház földszintjén lakó ismerőséhez, majd amikor a vádlott bejutott a lakásba, arcon ütötte a sértettet, majd kulcsra zárta maga mögött az ajtót, a kulcsot pedig eltette.

 

A vádlott pénzt követelt a sértettől, aki megtagadta a követelés teljesítését. A vádlott ekkor megfenyegette a sértettet, hogy ismét megüti, ha nem ad neki pénzt.

 

A sértett félelmében átadott 10.000 forintot a pénztárcájából, a vádlott azonban kivett még 2.000 forintot, valamint kitépett a sértett kezéből egy további 2.000 forintos bankjegyet is, ami kettészakadt.

 

A vádlott ezt követően felszólította a sértettet, hogy menjenek el, és vegyenek le pénzt a sértett bankkártyájáról, azonban a sértett közölte a vádlottal, hogy nincs pénz a számláján. A vádlott ekkor eltette a sértett asztalon heverő mobiltelefonját, majd elkezdett értékek után kutatni a lakásban.

 

A sértett megpróbált menekülni, elindult az ajtó felé, azonban a vádlott megfenyegette azzal, hogy megüti. A sértett ekkor a fürdőszobába ment, ahonnét kimászott az ablakon keresztül, és segítséget kért a társasház egy másik lakójától, aki kihívta a rendőrséget.

 

A vádlott 80.000 forint kárt okozott a sértettnek, amiből 74.000 forint az elvitt értékek egy részének lefoglalásával megtérült. A Szombathelyi Járási Ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás