A lakásba érve rögtön ütött a rabló Kőszegen, majd összeszedegette az ottlakó ismerőse pénzét és értékeit

Nagy Donát 2019-12-10 15:26:00
A fürdőszobaablakon jutott ki az áldozat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú férfi ellen, aki erőszakkal elvette egy ismerőse értékeit 2018 októberében, Kőszegen - adta hírül a Vas Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott éjfél körül csengetett be az egyik társasház földszintjén lakó ismerőséhez, majd amikor a vádlott bejutott a lakásba, arcon ütötte a sértettet, majd kulcsra zárta maga mögött az ajtót, a kulcsot pedig eltette.

A vádlott pénzt követelt a sértettől, aki megtagadta a követelés teljesítését. A vádlott ekkor megfenyegette a sértettet, hogy ismét megüti, ha nem ad neki pénzt.

A sértett félelmében átadott 10.000 forintot a pénztárcájából, a vádlott azonban kivett még 2.000 forintot, valamint kitépett a sértett kezéből egy további 2.000 forintos bankjegyet is, ami kettészakadt.

A vádlott ezt követően felszólította a sértettet, hogy menjenek el, és vegyenek le pénzt a sértett bankkártyájáról, azonban a sértett közölte a vádlottal, hogy nincs pénz a számláján. A vádlott ekkor eltette a sértett asztalon heverő mobiltelefonját, majd elkezdett értékek után kutatni a lakásban.

A sértett megpróbált menekülni, elindult az ajtó felé, azonban a vádlott megfenyegette azzal, hogy megüti. A sértett ekkor a fürdőszobába ment, ahonnét kimászott az ablakon keresztül, és segítséget kért a társasház egy másik lakójától, aki kihívta a rendőrséget.

A vádlott 80.000 forint kárt okozott a sértettnek, amiből 74.000 forint az elvitt értékek egy részének lefoglalásával megtérült. A Szombathelyi Járási Ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

Még több pénzt öntenek Kőszegre

Nem aprózzák el: a kormány legfrissebb döntése értelmében Kőszeg közlekedésfejlesztési projektekre csaknem hárommiliárd, új temető kialakítására pedig 800 millió forintot kap.

A kőszegi kutyafuttatókon egyidejűleg csak 6 gazdi tartózkodhat

A város polgármestere a maszkhasználatról is rendelkezett.