II. Erzsébet besokallt, mert az őt kiszolgáló személyzet nem hajlandó karácsonykor is karanténban lenni

Fehér Buda 2020-09-30 05:57:13
A királynőhöz közel állók szerint iszonyúan dühös az uralkodó.

II. Erzsébet és a férje, Fülöp herceg a személyzetük néhány tagját arra kérték, hogy maradjanak velük a karácsonyi időszakban. Mivel az uralkodót és a férjét különösen veszélyezteti a koronavírus, a brit királynő és a férje a Windsor kastélyban kénytelenek tengetni a mindennapjaikat. A királyi pár viszont elhagyhatná a kastélyt karácsony napján, ha olyan személyzet venné őket körül, akik biztosan nem érintkeztek fertőzöttekkel, írja a Metro.

A személyzet tagjai viszont hallani sem akarnak arról, hogy négy héten keresztül a családjuktól elzárva dolgozzanak, főleg a karácsonyi időszakban. Ha a pár segítői tényleg nem adják be a derekukat, akkor a királynőnek muszáj lenne a Windsor kastélyban ünnepelnie, erre már 33 éve nem volt példa. A II. Erzsébethez közelállók azt mondják, hogy a királynő iszonyúan dühös a személyzet makacssága miatt.

A The Sun nevű lap azt írja, a királyi pár segítői eddig tűrtek, de a karácsonyukat nem akarják feláldozni az uralkodó kedvéért. A kisebb lázadásban a kastély takarítói, a mosásért felelős személyzet, és a karbantartók vesznek részt, akik hallani sem akarnak arról, hogy elzárják magukat a családjuk elől.

II. Erzsébet hagyományosan a Buckingham-palotában tart karácsonyi összejövetelt a családja számára. A királynő ezután minden évben a Sandringham House-ba, egy vidéki kastélyba utazik, Anglia keleti részére. Ahhoz, hogy a királynő idén is itt karácsonyozhasson, viszont szükség lenne az alattvalókra, akik nem hajlandóak karanténba vonulni. 

A bennfentes információk szerint azonban még nincs minden veszve, a királynő emberei és a személyzet továbbra is tárgyal, így elképzelhető, hogy karácsonyra II. Erzsébet mégis a Sandingham House-ba cuccoljon át. A királnyő egyébként egyre több feladatot lát el a koronavírus-járvány ellenére, és azt tervezi, hogy decemberben a Buckingham-palotába is visszatér, hogy az ünnepek előtt elintézze a hivatalos teendőinek egy részét. Ha minden jól megy, akkor idén is megtartják a karácsonyi összejövetelt a palotában, de a brit szabályok miatt elképzelhető, hogy csak néhány vendéget fogadhat az uralkodó.

Szólj hozzá!

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

van még itt cikk a témában:

Az ünnepek alatt nem kapcsol ki áramot lakosságnál az E.ON

Tartós tartozás miatt sem fognak kikapcsolni az adventi és a karácsonyi időszakban, illetve az újévi napokban.

Hivatalosan is elindult az ünnepi készülődés

Megérkezett a Coca-Cola idei karácsonyi reklámja, a rendező Taika Waititi.

Már a csokimikulás is maszkot visel

Készüljünk fel, a maradék ünnepeink is nagyon furák lesznek idén.