kép: Hende Csaba Facebook oldala

Kiderült Orbán Viktor pontszámítási módszere, ami alapján egyelőre Hende Csaba is a helyén maradhatott

ugytudjuk.hu
2020. február 12. szerda, 15:56
Így pontozta a miniszterelnök a Fidesz-KDNP választókerületi elnökeit.

Mínuszos minősítést az kapott, akinek nem lennének jók az esélyei az egyesült ellenzék jelöltjével szemben 2022-ben - írja a 24.hu.

 

Az októberi önkormányzati választáson elszenvedett váratlan fideszes vereségeket Orbán nem akarta szó nélkül hagyni, ezért találta ki, hogy a 2022-es választásra készülve külön-külön értékeli a 106 választókerület teljesítményét. Arról is szó volt, hogy a rendszeresen alulteljesítő helyeken személycserék lehetnek, vagy esetleg az erők koncentrációja érdekében teljesen megszüntetik, hogy állami vezetői posztokat betöltő politikusok választókerületi elnöki posztot is betöltsenek.

 

A lap több forrása szerint a miniszterelnök-pártelnök számszerűsített értékeléssel is készült a találkozókra.

 

Azt írják, Orbán mínusz 2 és plusz 2 közötti ötfokozatú skálán osztályozta a választókerületi elnököket. A teljesítményértékelés legfontosabb szempontja az volt, hogy az adott politikusnak milyen esélyei lehetnek az egy az egy elleni harcban a 2022-es parlamenti választáson.

 

A választókerületi elnökök minősítésébe beleszámítottak az előző parlamenti választások eredményei, a körzet önkormányzati sikerei vagy sikertelenségei, valamint az, hogy a politikus mennyire képes mozgósítani a körzet erőforrásait.

 

  • Plusz 2-es osztályzatot az kapott, aki a 2018-as választáson meg tudta szerezni a szavazatok több mint 50 százalékát, és októberben a körzete polgármester-jelöltjei is hozták a győzelmeket. A pártelnök rájuk úgy tekint, mint akik két év múlva abban az esetben is képesek nyerni az ellenzék jelöltjével szemben, ha mindenhol megvalósul az ellenzéki pártok összefogása.
  • Mínusz 2-es minősítést a legproblémásabb választókerületek kaptak, de valószínűleg még a nullás elnökök sem lehettek boldogok a találkozó után.

 

Vajon Hende Csaba hányast kapott?
comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás