HIRDETÉS

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Így készülnek azok a fekete-fehér fotók, amik letarolták a szombathelyiek Facebook-folyamát

BZ
2019. február 2. szombat, 15:15
Lovagi Milán szombathelyi fotós gondolt egyet és belefogott egy egyszerűnek tűnő jótékonysági akcióba. Az ötlet azonban szerencsére túl jól sikerült ahhoz, hogy csak egy átlagos kampányként beszéljünk róla.

Másfél héttel az akció kezdete után elmondható, hogy óriásit robbantott vele, több, mint 800 fotó árulkodik arról, hogy az 1000 szívvel jócskán alálőtt, sorra kerülnek fel a Facebookra az egyébként Milánra jellemző stílusú portrék.

 

Röviden annyi a történet, hogy aki adakozik a Démétér-ház javára, arról Milán a stúdiójában készít egy fekete-fehér egyéni portréfotót. Ezek a képek aztán felkerülnek az 1000 szív a Démétér házért Facebook-oldalra, ahonnan természetesen letölthetőek.

 

1000 szív a Démétér házért

1000 szív a Démétér házért added a new photo.

 

A képekből később készül majd egy óriási montázs, ezt Milán külön kiemelte, ugyanis ezért is fontos, hogy egységes kinézetű képek legyenek.

 

"Évek óta megvolt a fejemben, hogy a fotóimal valami jótékonyat is csináljak, decemberben konkretizálódott, hogy hogyan és az, hogy konkrétan kiknek a részére. A legfontosabb az volt, hogy gyerekeket támogató szervezetet támogassunk. A Facebookon bukkantam rájuk, de nem hiszek a véletlenekben van egy film, amit nagyon szertek, A legszebb ajándék, aminek a végén a főhős egyébként egy ugyanilyen házat épít, mint a Démétér Ház" - mondta el Milán.

 

 

1000 szív a Démétér házért

1000 szív a Démétér házért added a new photo.

 

Elmondta, az első e-mail után már másnap, amikor visszahívták telefonon, biztossá vált számára, hogy a lehető legjobb helyre megy a támogatás. Szempont volt az is, hogy januárban legyen a kampány, mert ilyenkor a fotózásokat is könnyebb beütemezni, valamint nagyobb figyelmet kap az akció.

 

 

Az adományt Lovagi Milán stúdiójában lehet bedobni egy perselybe. Mértéke teljesen mindegy, mindenki annyit ad, amennyit gondol, nincs rögzítve semmi. Milán elmondta, volt, hogy egy óvodás kisgyerek az összekuporgatott zsebpénzét dobta be, mert ragaszkodott hozzá, pedig a szülei is adtak volna helyette, de volt bőkezű vállalkozó is, aki csak annyit mondott, "jó éve volt tavaly".

 

Maja ajándékot is hozott magával

 

Mindenki, aki részt vesz a kampányban, a fotón kívül kap egy kézzel horgolt szívecskét is.

 

Gyűlik a pénz, fogynak a horgolt szívecskék

 

Az 1000 szív a Démétér házért Facebook-oldalán nemcsak a fotók láthatóak, de a legfontosabb és legfrissebb információk is, amik a kampányhoz nélkülözhetetlenek. Ilyen például a fotózások helyszíne és ideje. Ezek jelenleg Szombathelyen az Uránia üzletházban zajlanak, de február 13-án Budapesten is lesz fotózás, természetesen a Démétér Házban.

 

1000 szív a Démétér házért

1000 szív a Démétér házért added a new photo.

 

Amit a Démétér-házról tudni kell

 

Csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek a kórház elhagyása után is gyakori orvosi ellenőrzésre van szükségük, nekik nyújt otthont a Démétér Ház. Így a gyógyulási folyamat idején a gyerekek a szüleikkel együtt lehetnek. A gyógyulás szempontjából ez a lelki támasz pedig különös súllyal bír.

 

1000 szív a Démétér házért

Kedves Barátaim ! ! Évek óta dolgozott bennem egy ötlet egy terv ami most megérett a megvalósításra. Szeretnék a fotózással segíteni egy olyan helyen ahol igazán szükség van rá. Pár hete ráleltem egy...

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás